Napisano 25 Luty 201510 l Witam serdecznie Obecnie jestem na etapie postprodukcji czyli mam już wszystkie obiekty potrzebne na scenie. Niestety moje włosy w podglądzie na żywo strasznie przeciążają mój komputer. Podaje jego parametry: Procesor - i5 2540m 2,4 -3,5 z turbo boostem Ram - 8 GB Karta - Geforce540m (najsłabsze ogniwo) system win 7 i 8,1(bez różnicy, na którym pracuje mam to samo) Jest to oczywiście laptop dodatkową zintegrowana kartą intela GMA 3000 ale ją wyłączyłem. Mam wszystkie aktualne sterowniki etc. Podczas poruszania się w viewporcie mam spadek fps do 5 co kompletnie uniemożliwia mi pracę. Kiedy ustawiam haircount nawet do 50 w trybie live komputer umiera. Niestety w domu mam takiego słabego laptopa ale w pracy mam prawdziwą rakietę. Chciałbym jednak pracować w domu a w pracy tylko renderować. Czy mogę w jakiś sposób zwiększyć ilość fps w podglądzie na żywo? Zależy mi na tym bym widział gdzie w aktualnej sekundzie znajdują się włosy i futro. Pozdrawiam serdecznie
Napisano 2 Marzec 201510 l Podejrzewam, że niewiele można zrobić :P upewnij się czy masz wyłączony antyaliasing, lighting and shadow quality na zero i korzystaj z jednego okna viewport.