Napisano 22 Marzec 201510 l Witam, jest to jedna z moich pierwszych wizualizacji, chciałem żeby przypominała wizualizacje domków z archona. Robione jakieś 14 godzin, tzn. dwa dni po pracy i trochę poprawek na trzeci dzień. Software to blender i rendering blender internal (raytracing) + photoshop. Wykorzystane zdjęcia pochodzą z internetu ale nie jest to praca komercyjna więc wykorzystałem je dla celów ćwiczeniowych, następnym razem sam będę robił fotki krzaczków, ludzi, nieba itp. : ) Domek z projektu typowego firmy ARCHAND. Wiem że brakuje np. trójwymiarowych dachówek, mebelków trawa płaska itp. ale spróbuję lepsze zrobić przy następnej wizualizacji. Glow zrobiony w photoshopie. Edytowane 27 Marzec 201510 l przez jakubziom
Napisano 24 Marzec 201510 l Autor posiedziałem nad tym obrazkiem trochę dłużej - dodałem dachówki i drzewka sapling tree, oraz trawę z hair particles brakuje jeszcze trochę detali np przy rynnach, może jakiś tekstur tynku... zastanawiam się czy się za nie zabierać... rendering to dalej prosty blender internal
Napisano 27 Marzec 201510 l Autor trochę pusta ta scenka była więc posiedziałem 2 dni nad prostym modelem samochodu, aby go wrzucić na podjeździe: tutaj model low poly opla vectry - autko modelowane za pomoca extrudowania a tutaj już ukończona scenka z domkiem z przodu: dwa podobne kadry: (zastanawiam się jeszcze, czy nie wymodelować jakiś mebelków i nie wrzucić na wizualizacji tarasu domku) Edytowane 27 Marzec 201510 l przez jakubziom
Napisano 9 Kwiecień 20159 l czy tylko mnie się wydaje, że dom jest lekko pochylony? poza tym wszystko jest na jak najwyższym poziomie.