jakubziom Napisano 22 Marzec 2015 Napisano 22 Marzec 2015 (edytowane) Witam, jest to jedna z moich pierwszych wizualizacji, chciałem żeby przypominała wizualizacje domków z archona. Robione jakieś 14 godzin, tzn. dwa dni po pracy i trochę poprawek na trzeci dzień. Software to blender i rendering blender internal (raytracing) + photoshop. Wykorzystane zdjęcia pochodzą z internetu ale nie jest to praca komercyjna więc wykorzystałem je dla celów ćwiczeniowych, następnym razem sam będę robił fotki krzaczków, ludzi, nieba itp. : ) Domek z projektu typowego firmy ARCHAND. Wiem że brakuje np. trójwymiarowych dachówek, mebelków trawa płaska itp. ale spróbuję lepsze zrobić przy następnej wizualizacji. Glow zrobiony w photoshopie. Edytowane 27 Marzec 2015 przez jakubziom
jakubziom Napisano 24 Marzec 2015 Autor Napisano 24 Marzec 2015 posiedziałem nad tym obrazkiem trochę dłużej - dodałem dachówki i drzewka sapling tree, oraz trawę z hair particles brakuje jeszcze trochę detali np przy rynnach, może jakiś tekstur tynku... zastanawiam się czy się za nie zabierać... rendering to dalej prosty blender internal
jakubziom Napisano 27 Marzec 2015 Autor Napisano 27 Marzec 2015 (edytowane) trochę pusta ta scenka była więc posiedziałem 2 dni nad prostym modelem samochodu, aby go wrzucić na podjeździe: tutaj model low poly opla vectry - autko modelowane za pomoca extrudowania a tutaj już ukończona scenka z domkiem z przodu: dwa podobne kadry: (zastanawiam się jeszcze, czy nie wymodelować jakiś mebelków i nie wrzucić na wizualizacji tarasu domku) Edytowane 27 Marzec 2015 przez jakubziom
tartaro Napisano 9 Kwiecień 2015 Napisano 9 Kwiecień 2015 czy tylko mnie się wydaje, że dom jest lekko pochylony? poza tym wszystko jest na jak najwyższym poziomie.
Rekomendowane odpowiedzi