Napisano 1 Październik 200420 l tak się bawie mentalem ..... che sobie zrobić malutką animacje z efektem volumetric i załamka, bo jedna klatka 320x240 renderuje się z 5-10 minut a 6 sec animacji całą noc :( animacja to zwykły napis wycięty w płaszczyźnie i oświetlany z tyłu (nic skomplikowanego :] ) światłem mr spot, do efektu volumetric dodałem też efekt mgiełki czy jak to tam się nazywało :P da się to jakoś przyspieszyć czy taki czas to normalka :| ????????? nie bardzo wiem które parametry można by tam zmniejszyć żeby to przyspieszyć ......... o ile to możliwe. HELP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a no jeszcze sprzencik: amd athlon xp 1600+, 1GB ddr, ...... reszta chyba nie ważna w tym przypadku.
Napisano 1 Październik 200420 l no hcolera sprzęt amsz 2 razy szybszy ode mnie a u mnie volumetryki się dość szytbko na mentalu robią . Spróbuj mozę zamiast mr area spot użyć zwykłego spota gdyż mr spot to tzw "area light" :)
Napisano 1 Październik 200420 l Autor hmmmm no zapomniałem napisać że efekt area light wyłączyłem ale może i tak spróbuje zwykłe ........ może czymś jeszcze się różni. ktoś ma jeszcze jakieś inne pomysły??
Napisano 3 Październik 200420 l dziwne bo wlasnie po wylaczeniu area light renderuje sie praktycznie normalnie bo przy wlaczonym to zamula sie porzadnie. ppooze