wo0o0kash Napisano 24 Marzec 2015 Share Napisano 24 Marzec 2015 Witam, Oto jedna z moich najnowszych prac. Jednocześnie jest to jedna z najbardziej wymagających, którymi dotąd się zajmowałem. Postanowiłem podzielić się postępami z Wami, z nadzieją na pomoc ze strony bardziej doświadczonych twórców, aby ta ilustracja była jak najlepsza. Aktualny postęp: Link do pełnej wersji: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a41e6b4d4f541e4d.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaki79 Napisano 24 Marzec 2015 Share Napisano 24 Marzec 2015 Poćwicz kreskę. Widzę, że wszystkie linie "sztukujesz" zamiast kreślić zdecydowanie. Dlaczego obciąłeś górę obrazka (sklepienie), a pierwszy plan, kompletnie w tym przypadku nieistotny, zajmuje połowę arkusza? Nie ogarniam, mówiąc szczerze, jak ta praca właściwie powstawała. Jaki sens ma rysowanie jeśli potem wszystko wykreślasz na komputerze? O co chodzi z tym lustrzanym odbiciem? Co autor miał na myśli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wo0o0kash Napisano 24 Marzec 2015 Autor Share Napisano 24 Marzec 2015 Szkic był robiony dawno, ale tak. Zdaję sobie sprawę, że z kreską licho u mnie, jeśli chodzi o tablet. Aczkolwiek ciężko mi sobie wyobrazić, że da się tak zdecydowanie kreślić bez tabletu z ekranem. Co do uciętej części. Będzie. Narazie jest ucięta roboczo, ponieważ odbicie ma prezentować budynek nowiutki, nie zniszczony i oświetlony ciepłym światłem świec i pochodni. Zastanawiałem się czy malować jednocześnie jako całość (tak jak się powinno) czy osobno. Zdecydowałem się osobno, aby odbicie stanowiło tak jakby oddzielny obraz. Taki eksperyment. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi