Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Wymodelowałem sobie pewną roślinkę i chciałbym by wyrastała lecz nie mogę znaleźć nigdzie sposobu na wykonanie tego. Widziałem tylko poradniki do Mayji gdzie "tutor" pokazywał taki proces na gotowych roślinach z tego programu, które posiadały już odpowiednie parametry odpowiedzialne ze wzrost. Będę wdzięczny za wskazówki i może to być również wykonane w Mayji jeśli ktoś wie jak zrobić to tam.

• Odpowiedzi 2
  • Wyświetleń 931
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Od lat az do maxa r9 byl na rynku dostepny plugin Digimation Grow ktory dzialal swietnie i byl banalny w obsludze. Niestety juz go nie produkuja do nowych wersji...

Jednym z recznnych sposobow na wyrastanie, jest zrobienie klona drzewa, sciskanie poszczegolnych partii wertexow do siebie, a nastepnie morfowanie przy pomocy morpher'a oraz mesh select. Minus taki, ze to bardzo upierdliwa robota.

Ewentualnie sprawdz plugin GrowFX, posiadal chyba opcje wyrastania.

Napisano
  • Autor

Dzięki.. Tak się obawiałem, że może być z tym pewien problem. No nic pobiorę demo tego GrowFX i może będzie szło dodać własne drzewko by zrobić animację jego rośnięcia a jeśli nie to czeka mnie męczący proces robienia z tego morphów no chyba, że ktoś inny oświeci mnie tutaj jakimś przyjemnym sposobem.