Napisano 8 Kwiecień 20159 l Witam. Od dwóch dni grzebię w PF i już mniej wiecej wiem o co chodzi, no ale temat jest szeroki i zapewne nie mogę się czegoś doszukać. Chodzi o taką sytuację w uproszczeniu: mam pierwszego mp world event z mp collision i mp switch. Kulki padają na plane'a z modyfikatorem kolizji. w mp collision dany plain jest wymieniony jako kolizyjny, a mp collision po zderzeniu danej kluki z plaszczyzną przenosi cząstke do następnego eventu. Następnym eventem jest mp world instance pierwszego (ponieważ chcę, by cząstki z pierwszego eventu nadal zdrzały się z cząstaki eventu drugiego), ale przez ten instance niestety aktualne są wciąż obiekty kolizyjne z mp collision, zatem cząstki nie przelatują przez plane. Z drugiej strony jeśli przenoszę cząstki do następnego nowego eventu ( nie instance) to cząstki przelatują jak należy, jednak cząstki eventu pierwszego nie zdarzają się z tymi co już przeszły do eventu drugiego. Jak to pogodzić ? Ablo inaczej. Jak doprowadzić do tego by cząsteczki z dwóch eventów o różnych mp world się zderzały ze sobą ? Edytowane 9 Kwiecień 20159 l przez satach