zio_mal Napisano 3 Październik 2004 Napisano 3 Październik 2004 witam dostalem ostanio smiesznego gifa "banan" heh i mnie rozbawil na maxa postanowilem wiec dla zabawy zrobic go tez w 3d:) cos prostego i zarazem wesolwgo najlepiej odtwarzac go w petli:) http://republika.pl/zio_mal/banana_dance.avi (divx)
KLICEK Napisano 3 Październik 2004 Napisano 3 Październik 2004 mogles chociaz bardziej postarac sie z modelem ... o krotkosci tego filmiku juz nie wspomne :|
zio_mal Napisano 3 Październik 2004 Autor Napisano 3 Październik 2004 pisalem "najlepiej odtwarzac go w petli:)", ja go zrobilem z mysla przerobienia go na gifa pozniej (o ile wiem gif odtwarz sie w petli). co do modelu to mial byc prosty i taki jest. przypatrz sie gifowi.
Kris_R Napisano 4 Październik 2004 Napisano 4 Październik 2004 Dobra dobra... tego gifa bardzo lubię :) jest wyczadzony.. :) Ale jeśli chcesz nawiązać charakterem.... to popraw chociaż shadery i światło... kolory masz takie mdłe, a lepiej nadać mu takie ostre i czyste... Ruch jest tak prosty a jeszcze go skopałeś :) ech... :) Co mu tak ta noga lata? Nie chciało się kluczyka wstawić? Do poprawki...
Krzysztof Kucharz Napisano 4 Październik 2004 Napisano 4 Październik 2004 Kris_R ma racje, skupilbym sie na poprawieniu ruchów (nóżki raczej powinny być w miejscu, ewentualnie minimalny obrót stopy). Poeksperymentuj z materialami (np. Ink&Paint, jakis Cartoon Shader cokolwiek).
zio_mal Napisano 4 Październik 2004 Autor Napisano 4 Październik 2004 Kris_R nie odpuscisz:) musisz na obu forach hehe thx za spostrzezenia. przyloze sie nastepnym razem:)
zio_mal Napisano 4 Październik 2004 Autor Napisano 4 Październik 2004 moze to i dobrze... czasami motywuje do pracy ;)
zio_mal Napisano 7 Październik 2004 Autor Napisano 7 Październik 2004 update w poscie 1 i finito. zle napisalem wczesniej, chodzilo mi ze zrobie z tym bananem cos wiecej ale jako osobna (kolejna) animcje. ta robilem kruciutko i dlatego to tak wylada, kosci nie dopracowane itp. jak bede robic juz animke kolejna to zrobie normalny system kosci zeby dalo sie normalnie animowac (tutaj to byl prawie sajgon). ale dzieki za krytyke kazda uwaga jest cenna.
Krzysztof Kucharz Napisano 12 Październik 2004 Napisano 12 Październik 2004 Hehe, teraz fajniej. Czekamy na film pełnometrażowy ;)
zio_mal Napisano 12 Październik 2004 Autor Napisano 12 Październik 2004 hmmm nie wiem czy bym sie doczekal ukonczenia pelnego metrazu:) juz tyle moich pmyslow zakonczylo sie fiaskiem... hmmm moze nie fiaskiem... ale czekaja na dobry scenariusz;) ktorego dalej nie ma. badz gotow, napewno cos jeszcze sie ukaze z tym bananem:) kiedy...? tego nie wiem...
h4sh Napisano 26 Październik 2004 Napisano 26 Październik 2004 pelnego metarzu? sam? hehehe. a krotkometarzowy sam? ;]
zio_mal Napisano 26 Październik 2004 Autor Napisano 26 Październik 2004 a dlaczego by nie... dobry scenariusz + umiejetnosci + samo zaparcie;) i takie tam jeszcze... = krutki metraz. a nawet jesli sie nie ukonczy to mozna sie nauczyc paru nowych i przydatnych rzeczy. zawsze mozna pozniej (czyt. za kilkanscie lat ;], jak sie odnajdzie gdzies na strychu miedzy pajeczynami w zakurzonych pudlach projekty... ) wrocic do projektu:)
h4sh Napisano 26 Październik 2004 Napisano 26 Październik 2004 krotki metraz mozna jak najbardziej. zreszta zapraszam do swojego watku ;] http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?p=151519&posted=1#post151519
zio_mal Napisano 27 Październik 2004 Autor Napisano 27 Październik 2004 juz widzialem, ale czekam na jakies animacje:) narazie za malo jak dla mnie na komentarz
Rekomendowane odpowiedzi