aqwqa Napisano 21 Maj 2015 Share Napisano 21 Maj 2015 Hej mam 3 pytanka 1. 3ds max mam bryłe powiedzmy kwadrat, w splajnie narysowana ikona (kilka prostokątów i 2 kółka) wyextrudowałam splajn i nałożyłam go na kwadrat usuchamiam collapse/CollapseTo Subtraction. I po wycięciu nie widać wszystkich otworów (okregów) oraz siatka jest totalnie zdeformowana 2. VRay jak zrobić dobrze wyglądającą diodę punktową (heh) jakiego światła użyć, standardowe Omni jest kiepskie.. jest coś innego ? 3. Chcę wydrukować model na drukarce 3d jakie rozszerzenie powinien mieć model oraz czy musi mieć jakieś wytyczne? Dzieki wam wielkie A może mógłby ktoś zerknąć na mój prosty projekt i poradzić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pleszer Napisano 21 Maj 2015 Share Napisano 21 Maj 2015 1. Nie jestem w stanie ogarnąć o co chodzi, kwadrat to nie bryła. Jeśli chcesz "odjąć" jeden obiekt od drugiego, zrób to modyfikatorem boolean albo proboolean, oba obiekty muszą mieć zamkniętą siatkę (nie może to być płaszczyzna "extrudowany splajn") Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi