Zajawka Napisano 24 Maj 2015 Napisano 24 Maj 2015 (edytowane) Cześć, Zazwyczaj modeluję w Maya teraz chciałbym się nauczyć Zbrusha i zakładam ten wątek by wrzucać tu prace z nim związane. Proszę o rady i krytykę. Załączam poniżej mój pierwszy sculpt od podstaw zrobiony w zbrushu - wilk. Edytowane 4 Czerwiec 2015 przez Zajawka
Zajawka Napisano 31 Maj 2015 Autor Napisano 31 Maj 2015 Kolejny sculpt, tym razem sylwetka kobiety. Zabieram się teraz za dłonie i stopy ale w ciele wiele rzeczy mi nie pasuje. Proszę o jakieś wskazówki.
Zajawka Napisano 2 Czerwiec 2015 Autor Napisano 2 Czerwiec 2015 (edytowane) wytwór Beksińskiego http://kopieobrazow.org/wp-content/uploads/2012/06/arep4.jpg Edytowane 2 Czerwiec 2015 przez Zajawka
Reynevan Napisano 5 Czerwiec 2015 Napisano 5 Czerwiec 2015 Tak oglądam te teczki nowicjuszy w zbrushu i widze ze tylko ja sobie z nim nie radziłem na początku :(
Zajawka Napisano 5 Czerwiec 2015 Autor Napisano 5 Czerwiec 2015 (edytowane) @Reynevan różnie ludzie zaczynają. Ja najpierw przejrzałem książki do anatomii, przewertowałem fora by wiedzieć jakich błędów uniknąć na początku, jak np za dużo polyogonów. Chciałbym uzyskać już konkretne porady od ludzi, którzy mają wyrobione oko i wyłapują błędy. Poza tym Zbrusha jako tako znam bo pracuje na skanach czyli jako program do lepienia dziur i lekkich korekt. Z rzeźbieniem i tworzeniem to nie ma nic wspólnego ale poruszać się po programie już potrafię. A własnie rzeźbić chce się nauczyć. Edytowane 5 Czerwiec 2015 przez Zajawka
Zajawka Napisano 5 Czerwiec 2015 Autor Napisano 5 Czerwiec 2015 Dodane dłonie i stopy oraz poprawione ręce.
Rekomendowane odpowiedzi