Gość Chmielo Napisano 5 Październik 2004 Napisano 5 Październik 2004 Tak się zaczyna moja pierwsza poważniejsza praca w 3ds. Wiem, że nie jest to może imponujące, ale postanowiłem się pochwalić tym co już zrobiłem. Celem końcowym jest ciągnik siodłowo-balastowy Man TG-A. Jak widać narazie jest tylko kabina (jeszcze nie całkiem). Maxia posiadam od 2 miesięcy i może porywam się z motyką na Słońce, ale naprawdę mama nadzieję, że za kilka miechów ten projekt skończę (o ile czs pozwoli)...
javor Napisano 5 Październik 2004 Napisano 5 Październik 2004 witamy na forum :] co do modelu to dużo nie widać :/ złe oświetlenie?? (skopany skylight) ale z tego co się można dopatrzeć to nie jest źle - bugów nie widać. no i wkońcu jakieś urozmaicenie, bo cięzarówki to nie częste zjawisko na tym forum :P
Salvator Napisano 6 Październik 2004 Napisano 6 Październik 2004 skylighta nie stosj do pokazania kszztałtu :/ z własnego doświadczenia wiem, że to ci nigdy nie wyjdzie dobrze. jeśli masz do tego zmysł i troszkę doświadczenia to przyjemniej się bawi w zwykłych spotlightach, rendering tez o niebo szybszy. jeśli msaz max6 lub wyżej to masz wbudowanego mentala, co oznacza możliwość korzystania z area lightów, które dają naprawdę niezłe rezultaty.. co do samego modelu to powiem, że jest poprawny. niewiele widać, więc więcej nie da się powiedzieć :/ czekam na lepszy render, siatkę i dużo dużo updejtów z twojej strony, bo jak javor powiedział - jest to pewne urozmaicenie :D
Gość Chmielo Napisano 7 Październik 2004 Napisano 7 Październik 2004 Skasowałem render ze skyligtem, który rzeczywiście nie wyglądał najlepiej. W zamian umieściłem kabinę oświetloną targetem. Dodałem również siatkę, przed założeniem MS. Co się tyczy światała, to jego dobór jest niekiedy przypadkowy, gdyż z maxiem dopiero się oswajam - metodą prób i błedów. Dziękuję za wszystkie uwagi i sugestie :)
Gość AcidBoyXL Napisano 7 Październik 2004 Napisano 7 Październik 2004 narazie za molo zeby cos konkretnego powiedziec, czekam na wiecej
Gość Chmielo Napisano 14 Październik 2004 Napisano 14 Październik 2004 Narazie raczej tego modelu dalej nie popchnę :/ - mam w tym semestrze 5 projektów, które skutecznie pochłaniają cały wolny czas.
Gość AcidBoyXL Napisano 14 Październik 2004 Napisano 14 Październik 2004 no szkoda, ale znam to.. zycze powodzenia w szkole i wiecej wolnego czasu, pozdro
Rekomendowane odpowiedzi