Napisano 6 Październik 200420 l Wlasnie.. potrzebuje zaanimowaac taki efekt rosnacych galezi.. szukalem i znalazlem srypt na max3d.pl GROW ale on sie wywala na MAXIE 6 !!! Czy jest jakis inny scrypt albo plugin lub ew. mettoda zeby taki efekt osiagnac??
Napisano 6 Październik 200420 l jasny gwint, telepatia czy co? wlasnie mialam zalozyc watek apropos rosnacego drzewa, ludziska jesli znacie jakis tutorial czy cos w tym stylu to bardzo prosze dajcie namiary gdzie szukac, bo wczoraj obmyslalam wprawdzie metode na piechote ale bedzie to trwac chyba 100 lat:)
Napisano 6 Październik 200420 l skrypt "Grow" autorstwa bodajze Adama Wierzchowskiego jest w naszym servisie ale tylko do maxa 5
Napisano 6 Październik 200420 l Wiem tylko ze mozna to latwo morphem zalatwic, ale wiecej nie powiem bo nie uzywalem :(
Napisano 6 Październik 200420 l Autor Scrypt grow dziala tylko w wersji 5 maxa.. a ja uzywam 6... :( Na digimation. com maja plugin GROW ale malo opisow i przykladow i brak dema i nie wiem czy zrobi to co bym chcial i cena jak na takie pojedyncze dzialanie... odpycha..
Napisano 6 Październik 200420 l Mozna tez to zrobic za pomoca programu Xfrog a pozniej eksportowac do maxa. http://www.xfrogdownloads.com/greenwebNew/index.htm
Napisano 6 Październik 200420 l da się to zrobić na razie tylko w maxie 5. , za pomocą Xfroga i odpowiedniego pluga zaistalowanego w maxie , jakiekolwiek ręczne animowanie roślin , to poraszka , sam animowałem troche roślin i ten soft to załatwia
Napisano 7 Październik 200420 l A ja polecam gorąco morfing... w takich sytuacjach on załatwia sprawę na czysto... beż żadnych plugów.. i co najważniejsze, mamy pełną kontrolę nad animacją i efektem końcowym... gałązki mogą się rozwijać, płatki roślin otwierać, generalnie no limits... a czasami warto chwilkę posiedzieć aby efekt był rewelacyjny a nie taki sobie fajny.
Napisano 7 Październik 200420 l Autor Kris_R.. absolutnie masz racje... ale w pewnych przypadkach.. takim jak teraz ja mam.. efekt nie musi byc wysmakowany ale musze zrobic duzo takich roznacych klaczy.. cos jak magiczny plot z roslin.. i musze to zrobic w miare szybko.. stad moje pytanie... morphing jest jak najbardziej ok do tego typu dzialan ale nie w moim przypadku pozdrawiam... jak cos wymysle to dam na forum:)