Napisano 29 Lipiec 20159 l Witam, pracując w 3ds Max 2014 włączyłam coś, co powoduje, że wszystkie nowe obiekty które tworzę lub importuję automatycznie się tworzą w punkcie 0,0,0. Jak mogę to wyłączyć? Chciałabym aby tworzyły się tam gdzie jest moje View. Dziękuję za pomoc.
Napisano 29 Lipiec 20159 l http://knowledge.autodesk.com/support/3ds-max/troubleshooting/caas/sfdcarticles/sfdcarticles/Newly-created-objects-locked-to-origin.html Jezeli nie o to chodzi to nie wiem o czym w takim razie piszesz. Przy importowaniu pivot czesto wskakuje w zero poniewaz przy imporcie niektore formaty ...wiekszosc formatow nie ma zapisanej informacji o pivocie. Zawsze mozesz sobie pivot wycentrowac na kazdym obiekcie. Obok zakladki modyfikatorow masz zakladke w ktorej mozesz wycentrowac pivot na meshu.
Napisano 30 Lipiec 20159 l Autor Dziękuję, dokładnie o to chodziło, wystarczyło zmienić w zakładce Motion - Assign Controller na Position XYZ jako default. I już wiem co włączyłam w innym pliku, gdy robiłam Camera Motion wybrałam Path Constraint jako Default. Problem rozwiązany, dzięki.