Napisano 31 Lipiec 20159 l Cześć Jestem tu nowa i proszę Was o pomoc:) Dopiero zaczęłam naukę 3ds max i własnie znalazłam gdzieś na youtube.com coś takiego jak Slate / Compact material editor. Ja mam u siebie (wersja 2010 r.) tylko i wyłącznie sam material editor i nie mam możliwości wyboru slate albo compact. Wiecie może o co chodzi?
Napisano 31 Lipiec 20159 l W menu edytora po lewej Modes, nie ma? Jeśli nie to widocznie w 2010 jeszcze nie było. Nie przejmuj się, poszukaj tutoriali do swojej wersji, funkcjonalność się specjalnie nie różni (nie wiem czy w ogóle), tylko trochę inaczej wygląda i obsługuje.
Napisano 31 Lipiec 20159 l Autor Nie ma własnie. Ale znalazłam jakiś filmik gdzie gość ma własnie wersję 2010 r i ma do wyboru slate , a ja nie ... dziwne
Napisano 31 Lipiec 20159 l Przedtem Slate to był plugin, więc gość ma ten plugin. Do oficjalnej wersji wszedł w 2011, sprawdziłam. (Autodesk ma zwyczaj kupować różne pluginy i dodawać je jako nowe features do nowych wersji maxa, połowa funkcji maxa to takie pluginy).