Kasia Ne Napisano 31 Sierpień 2015 Napisano 31 Sierpień 2015 Hej, mam dwa zanimowane obiekty w osobnych plikach. docelowo miały poruszać się na jednej scenie. niestety podczas importu nakładają się na siebie. próbowałam je przesuwać, niestety bezskutecznie. modele były animowane w maxie. próbowałam też je importować na scenę do maji. jak powinnam dobrze to zrobić ?
osael Napisano 31 Sierpień 2015 Napisano 31 Sierpień 2015 Może zapakuj je w osobne grupy i na grupach wykonaj przesunięcie?
waza Napisano 31 Sierpień 2015 Napisano 31 Sierpień 2015 Albo użyj XRef scene parentując do pustego obiektu Dummy lub Point. Przesuwając ten obiekt pusty możesz ustawić odpowiednio 'importowaną scenę'. Możesz też (jeśli masz VRay'a) eksportować jeden obiekt jako VRmesh (to właśnie taki osobny XRef na obiekcie/tach) i importować w drugiej scenie przesuwając go wtedy bez dodatkowych obiektów 'pustych'. Chyba - dawno tego nie robiłem ale kiedyś robiłem w jakimś dużym animowanym projekcie. W każdym przypadku uważaj na użyte w scenie jednostki - muszą być takie same. powodzenia
Rekomendowane odpowiedzi