Marcin Rosadzinski Napisano 31 Sierpień 2015 Napisano 31 Sierpień 2015 Witam, Operacje boolean mi nie działają poprawnie na niektórych obiektach. Po złączeniu łączą się lecz pomiędzy nimi jest ogromna przestrzeń. To samo podczas wycinania (obiekty się nie wycinają). Przypuszczam że w jednym z obiektów są przesunięte jakieś parametry (już siedzę nad tym ponad 2h i nie mogę dojść co jest źle ustawione). Tak wygląda przed złączeniem obiektów Zdjęcie 1 Po złączeniu Zdjęcie 2 Dziękuję za pomoc. Marcin PS. Jestem początkującym.
natas Napisano 31 Sierpień 2015 Napisano 31 Sierpień 2015 Czy to boolean czy proboolean? Czy pivoty obiektów nie są jakoś dziwnie odsunięte od obiektów?
Marcin Rosadzinski Napisano 31 Sierpień 2015 Autor Napisano 31 Sierpień 2015 Pivoty już sprawdziłem nawet je zresetowałem. Sytuacja taka ma miejsce zarówno podczas operacji boolean jak również proboolean:-(
waza Napisano 31 Sierpień 2015 Napisano 31 Sierpień 2015 Tak naprawdę odradzam używanie tych funkcji - boolean i proboolean. One nigdy nie działały w stu procentach prawidłowo. Lepiej trochę dłużej pomodelować, niż tracić nerwy przy poprawianiu wyników pracy tych funkcji. Naprawdę. Zresztą dzięki temu nauczysz się modelowania. Pozdrawiam i powodzenia.
Sensej Napisano 1 Wrzesień 2015 Napisano 1 Wrzesień 2015 Tak jak wyżej, wymodeluj od nowa ten element. Uprość model, bo teraz masz za dużo niepotrzebnych vertexów. Po wygładzeniu będzie ładnie zaokrąglone. Coś takiego np.
Rekomendowane odpowiedzi