johnmcload Napisano 1 Wrzesień 2015 Napisano 1 Wrzesień 2015 (edytowane) Witam wymodelowalem komorke Samsung GT-S5611. Jestem na ostatniej prostej, czyli wytloczeniu kilku otworow z tylu obudowy na glosnik zewnetrzny, aparat i flesha. problem pojawia sie gdy wytlaczam otwory. Normalnie jak sie spojrzy z perspektywy gornej (top) to obudowa ktora sie wyciaga ma ksztalt trapezu bez podstawy z zaokraglonymi brzegami. Kiedy wytlaczam te dziurki na glosnik (dziurki po lewej) to dzieja sie zle rzeczy. Zaokraglony bok psuje sie niemilosiernie. Meczylem sie z tym, ale nie mam juz pomyslow jak do tego podejsc. Prosze o pomoc. Edytowane 1 Wrzesień 2015 przez johnmcload
Sensej Napisano 1 Wrzesień 2015 Napisano 1 Wrzesień 2015 Co prawda nie mam tego samego kształtu tyłu obudowy, lecz zrobiłem takie otwory na zaokrąglonej powierzchni. Kiedyś @2013 pokazywał mi jak ucinać loopy, aby ładnie się wygładzało. Tutaj masz link do tego tematu. http://max3d.pl/forum/threads/92473-Wyg%C5%82adzenie?highlight= Oraz zdjęcia jak ja to zrobiłem.
johnmcload Napisano 1 Wrzesień 2015 Autor Napisano 1 Wrzesień 2015 Dzieki wielkie. pomoglo, choc sam musialem troche sie tym pobawic. u Ciebie bylo znacznie prosciej, bo miales prosty brzeg, gdzie wyskakiwal Ci bubel. Musialem zchamferowac siatke (w sensie samemu oddalic od siebie zloopowane krawedzie, ktore przez dodanie wzdluz edge'a zrobily ostra krawedz wzdluz obudowy z lewej strony otworow). jak dla mnie temat to zamkniecia.
Rekomendowane odpowiedzi