Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

witam mam pytanie jak zciągnąć te konturki z maxa i jak do tego zrobić tekstury aha i czy jest jakiś inny program niż body paint 3d może darmowy a może tańszy dużo tańszy z góry dzięki

• Odpowiedzi 9
  • Wyświetleń 1,4k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ja polecam moj sposob na przyjemne texturowanie ....

modelling w 3d max ... UVW maping wg. wlasnych upodoban ale zazwyczaj tak jak bys rozplaszczyl siatke ... bo rozlaczanie typu flaten mapping rozerwie edge`y i w "malowaniu na obiekcie" beda problemy w stylu przenoszenia lub ucinania sie kursora ...

pozniej wystarczy wyexportowac obiekt w *.3ds i importowac go w Deep paint 3d a tam cieszyc sie wygodnym malowaniem po obiekcie ...

najwazniejsze to dobrze zmapowac obiekt przed exportem z maxa ...

moze napisze tutorial ... sam nie wiem bo to ciekawa metoda ... i dajaca b.wiele radosci z texturowania ...

ale od jutra przezucam sie na Body painta ;) poza tym procedura do exportu takich programow jest taka sama ... czyli najwazniejszy jest UVW ;) reszta jest drugorzędna ;)

Napisano
  • Autor

napisz tego tutka proszę bo zabardzo nieczaję hmmm szkoła muzg wypiera wypira pierze hmm.

Napisano

hmm ... mam pomysl ... wyslij mi na maila ( [email protected] ) obiekt ktory chcial bys zmapowac (najlepiej zeby nie byl zbyt skomplikowany ;) )

sprubuje opisac jak poprawnie zmapowac obiekt do dalszej obrobki w takich programach jak body paint lub deep paint 3d ...

tylko spakuj plik w rar ;) i najlepiej zeby byl to obiekt w *.max bez textur i zadnych pluginow ;) poprostu editable poly obiekt ;)

Napisano
  • Autor

Deep paint 3d czy jest on darmowy. Jeśli nie to czy jest jakiś darmowy.proszę podaj mi link do tego programu!! aha i przyłanczam sie do słów Ka21k :-)

Napisano

nie ma darmowego softu do texturowania na obiektach 3d ... przynajmniej ja nic o tym nie wiem

Napisano
  • Autor

niebardzo mogę znaleść a niechce sie zapisywać do kułka wspulnoty tej firmy :-)