gnacik Napisano 8 Wrzesień 2015 Share Napisano 8 Wrzesień 2015 Witam, Mam mały problem z tym rysunkiem: Od początku wygląda to w ten sposób: najpierw rysuję kształt podeszwy w Photoshopie (czarne to są wgłębienia), nastepnie taki plik *.jpg otwieram w Illustratorze, tam: Object > Image Trace > Make and Expand, a następnie export do *.dwg, plik oczyszczam w AutoCADzie tak aby zostały same splajny. I teraz najistotniejsze: otwieram 3dsMaxa i tam chcę zrobić Extrude, ale komp się wiesza, no chyba, że mam czas np. 15-20minut, wtedy udaje się wyciągnąć, ale... całą powierzchnię podeszwy, bez kształtów. I jak tu zrobić, aby móc to jakoś przyspieszyć? Mam takich rysunków dziesiątki, z wszystkich będę musiał zrobić modele 3D, które następnie pójdą pod drukarkę 3D. Byłabym bardzo wdzięczny za pomoc. A gdyby ktoś miał więcej czasu i chciał bliżer zerknąć na problem, to załączam plik DWG: http://gnacik.nazwa.pl/max3d/extrude/podeszwa.dwg Pozdrawiam, Janusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Killedge Napisano 8 Wrzesień 2015 Share Napisano 8 Wrzesień 2015 Gnacik Twój problem tkwi w złym przygotowaniu pliku, a mianowicie - obrysowujesz obraz w AI, usuwasz niepotrzebne wypełnienia i zapisujesz jako AI w wersji 8. Max łyka to bez najmniejszego problemu, a o to przykład -> http://zapodaj.net/40e71e14cf5a8.jpg.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gnacik Napisano 8 Wrzesień 2015 Autor Share Napisano 8 Wrzesień 2015 Ooooo, o to mi chodziło, super :-) Jeszcze jest co poprawiać, ale dzięki wielkie, dużo czasu zaoszczędzę :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi