visualimage Napisano 28 Wrzesień 2015 Napisano 28 Wrzesień 2015 Witam serdecznie, Szanowni koledzy i koleżanki mam ciekawy problem, bynajmniej dla mnie bo jeszcze nie spotkałem czegoś takiego. Mam przygotowaną scenę, zwykłe pomieszczenie, gdy próbuję wyrenderować wszystko z GI to wszystko strasznie świeci i regulowanie nic nie pomaga no chyba że ustawię parametry na zero lub wyłączę to jest wtedy render czarny. Proszę zobaczcie ten obrazek, tu mam wszystko poustawiane może bez sensu ale po prostu próbuję dojść co i jak. Linki do obrazków: http://www.bazaprojektow.com/3d/1.jpg http://www.bazaprojektow.com/3d/2.jpg Może jest jakiś obiekt co wszystko psuje, może wystarczy zresetować ustawienia świateł itp. Nie mam pojęcia. Zaimportowanie wszystkiego do nowej sceny 3D też nic nie daje. Dzięki i pozdrawiam
TheCapo Napisano 28 Wrzesień 2015 Napisano 28 Wrzesień 2015 Hmm no ciekawe błędy. Nie jestem jakimś super znawcą ale wydaje mi się, że problem leży w ustawieniach samego vraya, podobne efekty miałem jak zamiast Light Cache używałem Brute Force. Pierwsze co bym to zamknął całe pomieszczenie aby było ciemno i w środku wstawił tylko jedego plane vray lighta lub sphere vray light. jeżeli znowu będą takie bugi to ewidentnie coś z ustawieniami. Ale z tym zresetowaniem ustawień vray też spróbuj.
rly Napisano 28 Wrzesień 2015 Napisano 28 Wrzesień 2015 Moze to byc kwestia color mapingu (sprawdz zakladke advanced subpixel color mapping ).Druga sprawa to natezenie swiatla vray sky,renderujesz na physical camerze?
visualimage Napisano 28 Wrzesień 2015 Autor Napisano 28 Wrzesień 2015 dzięki za odp. tak używam physical camera. Tak czy inaczej wszystkie modele wczytałem do nowej sceny i teraz jest pięknie z renderem i da się wszystko ładnie kontrolować w parametrach vray tak jak powinno być. Dzięki za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi