Napisano 16 Październik 20159 l Witam serdecznie. Chciałbym pokazać mój najnowszy model broni oraz prosić o porady oraz wskazówki, którymi będę mógł się kierować w przyszłości przy tworzeniu tego typu modeli. Aktualny model wraz z texturkami uważam raczej za zakończony, ze względu na to, że dość długo nad nim pracowałem i pojawiło się zmęczenie materiału :) Niemniej proszę o konstruktywną krytykę, gdyż ewentualne rady przydadzą się na przyszłość. Shoty wyciągnięte z Marmoseta, texturki tworzone w substance painter. Miłego oglądania! Przy okazji zapraszam również do obejrzenia materiałów stworzonych w substance designer na moim profilu artstation. Jeżeli reklama artstation jest tutaj niemile widziana proszę o poprawienie mnie :)
Napisano 17 Grudzień 20159 l model calkiem fajny, tekstura tez nie jest zla ale moglaby wyciagnac z tego modelu wiecej. Jest zbyt sterylna (jak dla mnie) (jedyne slady uzytkowania jakie widze sa na tej przedniej zaslepce na lunete na pierwszym renderze - wincyj!) metale wygladaja troche jak plastiki a plastiki jak te polakierowane plastiki z tanich zabawek :D mam nadzieje ze wiesz o co mi chodzi. Moze to wina oswietlenia / ustawien w marmo - dales wszedzie pelno fresnela zobacz, ten plastik wyglada inaczej tutaj: http://s1.1zoom.net/big0/124/Sniper_rifle_Arctic_437310.jpg http://static.laodong.com.vn/uploaded/phamthuhien/2015_05_02/awm%20(10)_jhce.jpg Jest ogolnie spoko ale jest potencjal na wiecej
Napisano 17 Grudzień 20159 l Autor Dzięki ledyr! Tak masz całkowitą rację, właśnie w temacie textur jest tutaj dużo do zrobienia. Pisałem, że nie będę już nad tym modelem pracował ale podjąłem decyzje, że szkoda będzie na tym etapie porzucić projekt i mam zamiar go jednak dokończyć. Z tymi elementami metalowymi miałem najwięcej problemu i faktycznie wyglądają bardziej jak plastik niż metal. Aktualnie zbieram refki oraz poduczam się w tematach bardziej zaawansowanego texutorwania i mam nadzieję niedługo zaprezentować dużo lepszy efekt końcowy ;)
Napisano 23 Styczeń 20169 l Autor Końcowy efekt , troszkę zabawy z texturkami 4k w substance painter.