madnagash Napisano 19 Październik 2015 Share Napisano 19 Październik 2015 Witam, Jestem właścicielem małej firmy i interesuje mnie zakup kilku modeli i elementów ekwipunku dla tych modeli, które mógłbym potem dodatkowo już samo sobie obrabiać np. w Zbrushu/Pozerze itp. Nigdy wcześniej nie kupowałem tego typu własności intelektualnej i chciałbym wiedzieć, jakie kwoty mogę oferować artystom za wykonywanie modeli tak, żeby nie było to obraźliwe i żeby móc liczyć na w miarę szybką odpowiedź i dobrą jakość. Przykładowo, załóżmy że zamawiam model żołnierza, do tego ekwipunek (typu cały ubiór, jakiś plecak, kilka czapek) powiedzmy że coś w tym stylu: https://img-new.cgtrader.com/items/80966/large_soldier_ultimate_black_rigged_3d_model_fbx_max_eb867bc6-266b-464e-81d5-bb7f7be4edc3.jpg. Ile mogę zaoferować za to, żeby ktoś to wykonał (sama geometria, bez tekstur, riggowania, aplikacja dowolna - liczy się efekt końcowy) i przekazał mi prawa autorskie? Z góry dziękuję za informacje. Pozdrawiam Paweł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olaf Napisano 19 Październik 2015 Share Napisano 19 Październik 2015 Na turbosquid.com masz baze i tam tez mozesz zobaczyc zapisy licencyjne, co pozwoli Ci wyestymowac kiedy grafik sie obrazi, a kiedy nie. Szczegolnie ze sporo osob tu wystawia tam swoje prace. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi