Napisano 23 Październik 20159 l Hej, dostałem do przygotowania banner flash z jakimś dziwnym kodem O_O Wszystko poskładane tak jak portal chciał a błędy nadal wywala (chyba że to błąd spowodowany tym, że reklama nie wisi na serwerze) :/ error: 7,8 linia 65 GetURL .... Szukałem, próbowałem buttona zdefiniować z palca var button... new Button(). I nie mam pojęcia co z tym zrobić. Grafik który to ogarnia w tej firmie wraca w pon. :/ Jakieś pomysły ? Batony ponazywane prawidłowo, i zdefiniowane jako Batony ... Funkcji GetURL jakoś nie mogę znaleźć (jakiś przykład zastosowania) :/ Poniżej kod: [i][color=#3366FF]import flash.events.MouseEvent; import flash.net.URLRequest; import flash.external.ExternalInterface; import flash.net.URLRequest; import flash.net.navigateToURL; btn_click.mouseChildren = false;[/color][/i] [b][u][color=#CC0000]7: btn_click.buttonMode = true; 8: btn_click.addEventListener(MouseEvent.MOUSE_UP,click);[/color][/u][/b] [i][color=#3366FF]var target = root.loaderInfo.parameters.target; var clicktag = root.loaderInfo.parameters.clicktag; function click(e:MouseEvent) { var browserName:String = getBrowserName(); if (browserName == "IE") { ExternalInterface.call("function setWMWindow() {window.open('"+ clicktag + "');}"); } else { navigateToURL(new URLRequest(clicktag), target); } } function getBrowserName():String { var browser:String; try { var browserAgent:String = ExternalInterface.call("function getBrowser(){return navigator.userAgent;}"); } catch (error:Error) { trace(error); return 'Undefined'; } if (browserAgent.indexOf("Firefox") >= 0) { browser = "Firefox"; } else if (browserAgent.indexOf("Safari") >= 0) { browser = "Safari"; } else if (browserAgent.indexOf("MSIE") >= 0) { browser = "IE"; } else if (browserAgent.indexOf("Opera") >= 0) { browser = "Opera"; } else { browser = "Undefined"; } return browser; } // Close Button (btnClose) btnClose.addEventListener(MouseEvent.CLICK,onReleaseMyButton); function onReleaseMyButton(event:MouseEvent):void {[/color][/i] [b][color=#CC0000]65: getURL('[/color]javascript:onFinishedPlaying();')[/b][b][color=#CC0000];[/color][/b] [i][color=#3366FF]}[/color][/i]
Napisano 23 Październik 20159 l No nie wkleiles tego get'a. Geturl to stary kod pewnie z as2 jeszcze i pewnie trzeba wymienic z navigatetourl. Ten btn pcode pewnie nie jest guzkiem albo jest guzkiem, a mouseChildren nie jest wspierane dla guzika, co mialoby sens, bo ten parametr definiuje czy cos ma byc interaktywne, a guziki z zasady sa. Wklej ta linie z geturlem - - - Połączono posty - - - A moze wjleiles ale na ipadzie widze tylko poczatkoe ze 30linii
Napisano 23 Październik 20159 l ok mam, na dsktopie. Zmien getUrl, bo to kod z as2 (nie uzywany od okolo 13lat) na navigateToUrl z poprawną składnią - tak jak masz wyzej. Wywalenie mouseButton powinno pomoc też, czyli linia 5 zakomenuj, bo 6 i 7 są ok.
Napisano 23 Październik 20159 l Autor olaf, dzięki za odpowiedź. to jest cały kod jaki mam i jaki miałem wkleić. Normalnie, jak sam robię przekierowanie do strony po kliknięciu w button / movie Clip. To w as3 robię zdarzenie, podpinam funkcję i podaje adres "z palca". Tu "redakcja" coś zakombinowała. Dostałem wytyczne, z tym właśnie kodem i tyle. Przesłałem z prośba o pomoc i w odpowiedzi dostałem że wygląda dobrze i nie wiedzą skąd ten błąd :/ Pomęczę to jeszcze... ostatecznie wstawię standard jaki dawałem w innych banerach i tyli. As znam tylko trochę więc nawet się w ten kod specjalnie nie zagłębiam :/ Było opisane jako as3 ;D
Napisano 23 Październik 20159 l no ten kod getUrl to as2 wiec coś kręcą. Nie bardzo moge pomoc, bo ja pracuje we wlasnym frameworku i nie bardzo juz uzywam czystego AS3 wiec nie pamietam jak sie przywoluje funkcje js'owe z flasha, a nie mam czasu poszukać.
Napisano 23 Październik 20159 l Autor Jak to mówią srał to pies. Przerobię na swoje skoro ichnie nie działa ;p A praca na czyimś kodzie jest upierdliwa niestety :/
Napisano 27 Październik 20159 l Autor Ostatecznie okazało się że baner ma być w AS2, cały ten kod jest zbędny, a kliki do buttonów mają być bezpośrednio w buttonie, a nie jako skrypt na timeline :/ Zbłądziłem ...