Napisano 25 Październik 20159 l Ogień niestety dość słaby wyszedł, na renderze nie widać tych dwóch patyków w trawie, dlatego wygląda jakby paliło się nie wiadomo co. Wydaje mi się, że płomienie powinny być bardziej przezroczyste i na pewno nie aż tak jasne w zwykłym ognichu. Roślinność robi za to bardzo pozytywne wrażenie. Postaraj się poprawić ogień, być może jeszcze dodać jakieś elementy i będzie naprawdę fajnie.
Napisano 4 Listopad 20159 l Wygląda to dość ubogo i nie ma co tego ukrywać. Nie wiem od jak dawna robisz w 3D lecz jeśli Twój projekt nie ma być do końca na wysokim poziomie jeśli chodzi o stylistykę to na pewno warto a nawet trzeba popracować nad samym ruchem kamery i ujęciami ponieważ obecnie trailer nie przedstawia niczego specjalnego a kamera jak dla mnie bywa wręcz irytująca przez sam swój ruch :) Trzymam kciuki i życzę powodzenia.
Napisano 11 Listopad 20159 l Autor wujek_kane - Dzięki nadal pracuje nad trawą a raczej nad detali listki i td. Co do ognia to zgodzę się z tobą całkowicie. Starałem się osiągnąć realistyczny efektach wybuchów z ognisk ale mizerny efekt wiec odszedłem od tego pomysłu. Hokmah - Ty nie pierwszy zwracasz mi na to uwagę i masz całkowitą racje. Animacja do kitu ruch kamery i td. Pracuje nad tym dużo tutoriali za mną :) ...ale jeszcze dużo pracy przede mną jeśli z animacją zostanę sam. Aktualnie pracuje nad nową lokacją.Całkowity Wip DisplacementMap do poprawy a i Futro wygląda jak trawa ;/. Ale juz nad tym pracuje i wygląda lepiej :) Edytowane 11 Listopad 20159 l przez Xardas 666
Napisano 14 Styczeń 20169 l Autor Hmm szkoda ze brak odzewu. Projekt nie porzucony dłubie dalej :D A oto krótki test ognia.
Napisano 14 Styczeń 20169 l Progresu chyba nie widać a przynajmniej ja go nie dostrzegam na chwilę obecną w Twoim projekcie. Displacement wygląda okropnie więc popracuj nad nim. Masz może jakieś referencje/storyboard lub coś do czego można się odnieść i do efektu, do którego dążysz ?
Napisano 14 Styczeń 20169 l Autor Na razie dopracowuje płomienie, fizykę ognia w wolnych chwilach. Storyboard oczywiście że mam ale pracując samemu skupiam się na dopracowaniu lokacji. Ogromnie duży problem mam odnośnie ogniska jak i pochodni ponieważ efekt nadal mnie nie zadowala. A kiedy uda mi się wrzeszczcie dopracować lokacje do końca poszukam uzdolnionego animatora.... bo jak sam stwierdziłeś ruch kamery okropny... a jak zabrał bym się za animacje rąk... to po prostu zespół bym cały efekt... https://www.artstation.com/artwork/39waJ