Jump to content

Ognisko

Xardas 666

Recommended Posts

• Replies 7
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ogień niestety dość słaby wyszedł, na renderze nie widać tych dwóch patyków w trawie, dlatego wygląda jakby paliło się nie wiadomo co. Wydaje mi się, że płomienie powinny być bardziej przezroczyste i na pewno nie aż tak jasne w zwykłym ognichu.

Roślinność robi za to bardzo pozytywne wrażenie. Postaraj się poprawić ogień, być może jeszcze dodać jakieś elementy i będzie naprawdę fajnie.

Wygląda to dość ubogo i nie ma co tego ukrywać. Nie wiem od jak dawna robisz w 3D lecz jeśli Twój projekt nie ma być do końca na wysokim poziomie jeśli chodzi o stylistykę to na pewno warto a nawet trzeba popracować nad samym ruchem kamery i ujęciami ponieważ obecnie trailer nie przedstawia niczego specjalnego a kamera jak dla mnie bywa wręcz irytująca przez sam swój ruch :) Trzymam kciuki i życzę powodzenia.

wujek_kane - Dzięki nadal pracuje nad trawą a raczej nad detali listki i td. Co do ognia to zgodzę się z tobą całkowicie. Starałem się osiągnąć realistyczny efektach wybuchów z ognisk ale mizerny efekt wiec odszedłem od tego pomysłu.

Hokmah - Ty nie pierwszy zwracasz mi na to uwagę i masz całkowitą racje. Animacja do kitu ruch kamery i td. Pracuje nad tym dużo tutoriali za mną :) ...ale jeszcze dużo pracy przede mną jeśli z animacją zostanę sam.

Aktualnie pracuje nad nową lokacją.Całkowity Wip DisplacementMap do poprawy a i Futro wygląda jak trawa ;/. Ale juz nad tym pracuje i wygląda lepiej :)

Edited by Xardas 666

Progresu chyba nie widać a przynajmniej ja go nie dostrzegam na chwilę obecną w Twoim projekcie. Displacement wygląda okropnie więc popracuj nad nim. Masz może jakieś referencje/storyboard lub coś do czego można się odnieść i do efektu, do którego dążysz ?

Na razie dopracowuje płomienie, fizykę ognia w wolnych chwilach. Storyboard oczywiście że mam ale pracując samemu skupiam się na dopracowaniu lokacji. Ogromnie duży problem mam odnośnie ogniska jak i pochodni ponieważ efekt nadal mnie nie zadowala. A kiedy uda mi się wrzeszczcie dopracować lokacje do końca poszukam uzdolnionego animatora.... bo jak sam stwierdziłeś ruch kamery okropny... a jak zabrał bym się za animacje rąk... to po prostu zespół bym cały efekt... https://www.artstation.com/artwork/39waJ