Napisano 14 Październik 200420 l Witam! (w tej czesci forum jeszce mnie nie bylo ;-) ) Takie pytanko: czy istnieje edytor plansz do gry Return to castle Wolfenstein? (tzn raczej pewnie istnieje, tylko gdzie?). Usiłowałemszukac przez googla i nic.... BTW chodzi mi o coś, co pozwoli nie tylko stworzyc nowa planszę, ale równiez dorzucić nowe obiekty do niej (jesli to możliwe - jak nie, to trudno - sam edytor musi wystarczyc) NOi na koniec: jeśli ten temat pasuje bardziej do innego działu to proszę o przeniesienie go tam - zwalam to na moderatora, bo po całym dniu robótki troche juz dretwo kojarze ;-)
Napisano 15 Październik 200420 l http://www.qeradiant.com/?data=dlselect [EDIT] I jeszcze to się może przydać jeżeli chcesz robić mapy w GTKRadiant: http://www.map-center.com [EDIT2] AFAIK do GTKRadiant można importować .obj i edytor je dołączy do siatki levelu. Poza tym modele w silniku Quake3 mają format .md3. Do Maxa są exportery, a jeżeli chcesz być legalny to polecam Gmaxa + paczka Tempest. Za pomocą tego też można robić modele w formacie .md3 (i w sumie mapy też, ale _bardzo_ nie polecam). Poczytaj trochę na forum na map-center, ludzie tam więcej wiedzą ode mnie (bo ja to czysty teoretyk jestem jeżeli chodzi o modowanie Q3 :)).
Napisano 15 Październik 200420 l Autor Dzięki! Przejrzalem - sporo tam tego BTW: nie ma to jak potrzelac do szwabow, a nie jakis glupich mutantow (wiem, wiem, to podly rewizjonizm ;-) ) - ostatnio lazi mi po glowie, czy nie dalo by sie zrobic kawalka planszy o Powstaniu Warszawskim (w koncu to moje miasto... :-) ), mozna by nawet zrobic konkretne kawalki miasta, a nie zmyslone, opierajac sie na dokumentacji fotograficznej. Trzeba jeszcze znalezc na to czas... :-P
Napisano 15 Październik 200420 l Szczerze, to ja w fpp nie gram (no, czasem w Chrome) tylko w mroczne gierki :D, serie Silent Hill, Legacy of Kain (moje ulubione!!!) i w symulatory (Il-2 rulez!!! i CFS3 też dobre). Niestety na to czasu też nie mam :( Warszawa do Wolfensteina to niezły pomysł, ale może lepiej zainteresować się Enemy Territory? I zrobić level do multi?
Napisano 15 Październik 200420 l Autor Hmm.. level do multi.... poecialem na miasto i mialem w busie troche czasu na przemyslenia :-) Cos podobnego wpadlo mi do glowy. Ale problem (choc to raczej nie problem ;-) ) ten sam: postacie, obiekty i budynki. Troche to zajmie, ale przynajmniej nie bede sie nudzil...
Napisano 15 Październik 200420 l Autor A wtemacie innych gierek: Diablo 2 LOD jest OK. Starcraft na multi tez niezly, choc stary. A symulatorki to sam miod, tylko, ze kompletnie nie ma na nie czasu: przy realistycznym sterowaniu sporo zbiera zalapanie kontrolek. No i joy z wolantem itp kosztuje... :-P
Napisano 15 Październik 200420 l Joy mam, obsługę też opanowałem, nie mam czasu na dolatywanie do celu przez kanał hehe. Mówię o ET, ponieważ jest o wiele bardziej popularne niż RTCW.