Napisano 6 Styczeń 20169 l Witam serdecznie, Chciałbym się zapytać kto z Was korzysta z dwóch monitorów na karcie GeForce GTX 650 GTX bądź podobnej? Myślałem, że kwestią podłączenia jest banalna, wystarczy kupić przejściówkę z dvi na vga (mam dwa monitory ze złączem VGA) i tyle. Okazuje się ze karta ma wejścia DVI oraz DVI-D. Z tym drugim jest większy problem z przejściówką i stąd moje pytanie jak u Was to wygląda? Jest jeszcze HDMI, ale czy da się jeden monitor na DVI, a drugi na HDMI, żeby były kompatybilne? I niezbędna byłaby również przejściówka z HDMI na VGA.
Napisano 6 Styczeń 20169 l Nie konkretnie do tej karty, bo mam 560ti, ale mam dwa monitory rozne, podpiete (HDMI + DVI) i nie mam zadnych problemow z kompatybilnoscia.
Napisano 7 Styczeń 20169 l Nie ma przejściówek DVI-D - VGA, bo w gnieździe DVI-D nie ma pinów do przesyłu sygnału analogowego. Są przejściówki HDMI - VGA (konwertery sygnału) ale ich koszt już jest taki, że można by w niewiele wyższej cenie poszukać używanego monitora LCD z cyfrowym złączem. To chyba rozsądniejsze wyjście.
Napisano 8 Styczeń 20169 l Autor Nie ma przejściówek DVI-D - VGA, bo w gnieździe DVI-D nie ma pinów do przesyłu sygnału analogowego. Są przejściówki HDMI - VGA (konwertery sygnału) ale ich koszt już jest taki, że można by w niewiele wyższej cenie poszukać używanego monitora LCD z cyfrowym złączem. To chyba rozsądniejsze wyjście. Otóż to, z tego co wygooglowałem też tak wynikało, ale facet z osiedlowego sklepu komputerowego przekonywał mnie, że są przejściówki DVI-D - VGA, tylko aktualnie nie ma ich na stanie. Dzięki wielkie :)
Napisano 2 Luty 20169 l Ja takiej używam na 2 monitorach i wszystko działa , 2 x dvi , i dvi - hdmi dziala