Napisano 30 Marzec 200322 l Witam mam problem z 3ds 5.0, w Perspectiwe jak obracam znikaja mi kolory i textura nawet siatka mi znika przy prubie obrucenia, co sie dzieje najnowe stery zainstalowałem i nici dx9a tez i nieci mimo to ze nie obsluguje mi tego dx9a Dałem na oslugę DX 8.1 to samo moj sprzet to : AMD A 1.4 640MB DDR RAM 266MHz ATI FURY 32MB czyzby to byla juz za slaba karta na ten program?? POMOCY LUDZIE RATUJCIE
Napisano 30 Marzec 200322 l ale tylko przy obracaniu czy nawet jak nie obracasz? a jak juz obracasz to znika siatka i zamiast tego robi sie kwadrat duzy?
Napisano 30 Marzec 200322 l Autor znika jak zaczne obracać, i znika cały model prucz sietki na której sie tworzy, zainslatowałem własnie teraz update 5.1 i do tego nakladke na dx9 ale nici z tego zrobil sie ciemny obraz i wywala ze trzba w 32bitach a ja pracuje w 16bitach. wiec bede musiał usunac i jescze raz instalnąć maxa. i chyba to ma coś wspulnego z sterami ze nie chca pracować na 5tce bo na 4 bez zazutu pracuje ale ja hce juz na 5 pracować, a miałem zamiar teraz kupić sobie chlodzenie wodne. cos mi sie zdaje ze bedzie trza zaoszczedzić na wodnym i kupić jakiegoś redonka 8500, choć bym wolał 9500pro by go potem przerobić ale słyszałem ze juz sie nie da przerbić z 9500/9500pro na 9700/9700pro
Napisano 31 Marzec 200322 l Autor chyba juz wiem w czym trkwi problem, problem lezy w sterach niby stery prosto ze stajnie ati a qrwa dupca grafe jak cholera, a z kad to wiem pobrałem symulator ze strony modelarz.pl i zainstalowałem odpaliłem i moim oczom ukazał sie krajobraz bez textury tylko kolorowe paski i zielone tło. ale bym zrobił tej firmie teraz haje gdzybym umiał perfekto angielski. ooooooooj by sie działo. teraz szukam sterow do XP na moja karte
Napisano 31 Marzec 200322 l a nie mozesz uzywac sterow w maxie OPEN GL tylko musisz koniecznie Direct X?