ask3r Napisano 12 Luty 2016 Napisano 12 Luty 2016 Czołem! Zainteresowany rozwojem Blendera zacząłem trochę z nim eksperymentować i powiem szczerze że jestem zachwycony. Pod windowsem wszystko śmiga pięknie, CUDA rendering itd. Mam jednak problem w przypadku Linuxa. Używam Linux Mint 17.3, mam GTX 580, zainstalowane sterowniki nvidia. Doinstalowane w linuxie pakiety nvidia modprobe i CUDA toolkit. I teraz tak: -jeżeli instaluję Blendera z repozytorium oficjalnego lub PPA (Thomas Schiex) to nie potrafię zmusić go do wykrycia CUDA -jeżeli odpalam najnowszą wersję "standalone" z blender.org wtedy wykrywa mi CUDA ale z tego co widzę w viewportach nie mam aktywnej akceleracji sprzętowej karty tylko softwaregl co nie pozwala pracować nad czymś troszkę bardziej złożonym Moje pytanie jest takie - chciałbym mieć oczywiście szybki viewport i CUDA na raz, jakieś rady? Solidne anglojęzyczne googlowanie odrobiłem więc pytam tutaj:) jednak Linux i Blender to dla mnie nowość i może coś przeoczyłem, będę wdzięczny za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi