Krs Napisano 15 Marzec 2016 Napisano 15 Marzec 2016 Hej. Zainstalowałem niedawno 3dsmax design 2011 na nowym laptopie(Win 10, matryca full HD) i mam pewien irytujacy problem.Mianowicie po wejsciu do material editora, dotyczy to głownie slate, nie mogę poruszac elementami bo zostaje za nimi smuga, kafelkowanie czy puste pole natomiast przy probie wybrania mapy listy jakby nakladaja sie na siebie.Domyslam się ze to problem z pracą karty graficznej i odswieżania obrazu.Ktoś się kiedyś zetknął z czymś podobnym? Pzdr.
Nathanielxd Napisano 15 Marzec 2016 Napisano 15 Marzec 2016 A w lapku są dwie karty graficzne? Może max włącza się nie na tej co trzeba?
Krs Napisano 15 Marzec 2016 Autor Napisano 15 Marzec 2016 Laptop ma układ Intela i kartę Radeon R9 które jakoś tam mają ze sobą współpracować.Ale nie wiem jak Max wykorzystuje ich użycie...
Nathanielxd Napisano 16 Marzec 2016 Napisano 16 Marzec 2016 A jak klikniesz ppm na pulpicie, to masz coś takiego jak "konfiguruj przełączanie grafiki"? Bo ja też mam w lapku intel/radeon i mogę sobie wybrać na jakiej karcie graficznej ma się dany program odpalić. Nie zawsze to działa jak powinno, no ale... Nie wiem jak w max design 2011, ale w 2014 w opcjach można sprawdzić z jakiej karty max korzysta:
Krs Napisano 16 Marzec 2016 Autor Napisano 16 Marzec 2016 Hej. Dzięki za sugestie ale to nie nie było to.W ustawieniu powyżej mam też ustawioną kartę Radeon ale problem rozwiązuje inna opcja- sprawdziłem w ustawieniach samego material editora i tam jest haczyk "uzyj kompatybilnosci wstecznej(do wykorzystania w przypadku problemow ze starszymi kartami".Czy jakoś tak.W każdym razie zadziałało:) Dzięki mimo wszystko.Można zamknąć temat.
Rekomendowane odpowiedzi