hosix Napisano 18 Marzec 2016 Napisano 18 Marzec 2016 Dzień dobry :) Mam problem o tyle dziwny że robię tutorial w którym wszystko jest wyjaśnione łopatologicznie, nawet do tego stopnia że mam finalną scenę którą mogę sobie włączyć i porównać wszystko w razie potrzeby. Niestety pomimo usilnych prób nie udaje mi się uzyskać renderu nawet zbliżonego do tego z tutoriala :( Nie mam już pomysłu co mogę teraz zrobić. Będę wdzięczny za każdą pomoc :)
skalpel3d Napisano 18 Marzec 2016 Napisano 18 Marzec 2016 a jesteś pewny ze scena nie ma zastosowanej postprodukcji vray ?Takie zmatowienie może wywoływać niski parametr f number w połączeniu z parametrem iso
hosix Napisano 18 Marzec 2016 Autor Napisano 18 Marzec 2016 (edytowane) Tak, jest tez postprodukcja ale w/g tego tutoriala i jego ustawień nie powinno być takich zmatowień, u mnie nie widać w ogóle faktury drewna na płycie od wyspy za hokerami. Zdjęcie jak to powinno wyglądać, przy tych samych parametrach. I jedno zdjęcie finalnych ostawień v-raya(ale raczej nie tutaj jest problem) Edytowane 18 Marzec 2016 przez hosix
skalpel3d Napisano 18 Marzec 2016 Napisano 18 Marzec 2016 (edytowane) To jakiś darmowy czy płatny tutorial bo ja tu widzę mankamenty w samym tutorialu, Jeśli możesz to wrzuć swoja scenę na jakiś dysk to do niej zerknę. Dwa masz zupełnie inne światło niż w tej scenie Edytowane 18 Marzec 2016 przez skalpel3d
hosix Napisano 18 Marzec 2016 Autor Napisano 18 Marzec 2016 Wysłałem link do tej sceny w wiadomości prywatnej ale nie widzę jej z wysłanych
rly Napisano 18 Marzec 2016 Napisano 18 Marzec 2016 Nie w iem czy problem nie leży w color mappingu.Masz tam ustawione color mapping only (no gamma), sprobuj zmienic na color mapping and gamma.
hosix Napisano 18 Marzec 2016 Autor Napisano 18 Marzec 2016 (edytowane) Niestety zmiana na color mapping and gamma nic nie dała :( Edytowane 18 Marzec 2016 przez hosix
Rekomendowane odpowiedzi