skalpel3d Napisano 11 Kwiecień 2016 Napisano 11 Kwiecień 2016 Pytanie zasadniczo kieruje do osób które go posiadaj lub są użytkownikami w firmach, jestem ciekaw opinii, interesują mnie plusy i minusy tego modelu. Żeby nie było także niepotrzebnych dywagacja nie na temat potrzebuje profesjonalnego monitora graficznego ;)
ptaszek Napisano 11 Kwiecień 2016 Napisano 11 Kwiecień 2016 Hej, Ja mam CS240 wiec pewnie cos podobnego. Generalnie spoko, ale strasznie srebrzy. Jesli pracujesz w nocy/wieczorami to doradzam dorzucenie do CX'a. 35-40% ceny wiecej, ale warto wg mnie. Jakbym mogl cofnac czas to bym wzial CX'a.
skalpel3d Napisano 11 Kwiecień 2016 Autor Napisano 11 Kwiecień 2016 Toś mnie odrobinę zmartwił ze względu na strefę czasowa klientów praktycznie najwięcej pracuje w nocy
ptaszek Napisano 11 Kwiecień 2016 Napisano 11 Kwiecień 2016 Ano niestety, dlatego pewnie cena atrakcyjna. CS240 srebrzy jak ten dell po lewej :(( Niektorym pewnie to nie przeszkadza a mi niestety tak.
skalpel3d Napisano 11 Kwiecień 2016 Autor Napisano 11 Kwiecień 2016 Dzięki, no jak tak to ja tez bardzo podziękuje nalezę do tych co mają jeszcze na szczęście dobry i czuły wzrok na takie paskudztwa
ptaszek Napisano 13 Kwiecień 2016 Napisano 13 Kwiecień 2016 Hej Skalpel, prosze sprawdz jeszcze ten watek zanum zdecydujesz sie tez na cx'a :(( http://www.mva.pl/viewtopic.php?f=33&t=2011 Ja juz zglupialem
skalpel3d Napisano 13 Kwiecień 2016 Autor Napisano 13 Kwiecień 2016 ptaszek dzięki już przejrzałem to forum mi eizo całkiem wywietrzało z głowy, zadzwoniłem do trzech firm i jak się dowiedziałem jak wygląda gwarancja na bad pixele to przepraszam ale jak płace koło 5 k i wzwyż to by się człowiek spodziewał czegoś lepszego jeśli chodzi o gwarancje Wychodzi ze będzie NEC z tej samej półki cenowej. Spokojnie ja od kilku dni grzebie na rożnych forach testach zagranicznych i już naprawdę nie wiem co to monitor profesjonalny, co test to co innego, wcale nie jest tak różowo nawet jeśli chodzi o Eizo i Nec, ostatnio żeby było zabawnie w kilku testach pomiędzy NEC PA272W a Eizo CS270 wepchał się LG 27MB85Z. Dziękuje za poświęcony czas:)
ptaszek Napisano 13 Kwiecień 2016 Napisano 13 Kwiecień 2016 Luzik :) powodzenia z NEC lub LG. Daj znac jakie wrazenia jak juz bedziesz szczesliwym posiadaczem :) pozdrawiam!
skalpel3d Napisano 13 Kwiecień 2016 Autor Napisano 13 Kwiecień 2016 Mam dobre chody w komputroniku i mają mi podrzucić dwa monitory na próbę przekonam się na wlasnej skórze co i jak :) bo jeśli chodzi o Eizo to tylko przez mastiffa i to wygrzewaniem i kalibracja tak mi poradzono bo inaczej zasadniczo z bad pixelami jak wyjdą może być problem ;)
rice Napisano 11 Czerwiec 2016 Napisano 11 Czerwiec 2016 Wtrące się do wątku. I jaki monitor kupiłeś. Też wgryzam się w temat profesjonalnych monitorów i można zgłupieć a wydatek jest dość duży. Złotym środkiem wydaje mi się nec pa272w w cenie eizo cx240. Zawsze to 27 cali i qhd.
Rekomendowane odpowiedzi