Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pytanie zasadniczo kieruje do osób które go posiadaj lub są użytkownikami w firmach, jestem ciekaw opinii, interesują mnie plusy i minusy tego modelu. Żeby nie było także niepotrzebnych dywagacja nie na temat potrzebuje profesjonalnego monitora graficznego ;)

• Odpowiedzi 9
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Napisano

Hej, Ja mam CS240 wiec pewnie cos podobnego.

Generalnie spoko, ale strasznie srebrzy. Jesli pracujesz w nocy/wieczorami to doradzam dorzucenie do CX'a. 35-40% ceny wiecej, ale warto wg mnie. Jakbym mogl cofnac czas to bym wzial CX'a.

Napisano

ptaszek dzięki już przejrzałem to forum mi eizo całkiem wywietrzało z głowy, zadzwoniłem do trzech firm i jak się dowiedziałem jak wygląda gwarancja na bad pixele to przepraszam ale jak płace koło 5 k i wzwyż to by się człowiek spodziewał czegoś lepszego jeśli chodzi o gwarancje Wychodzi ze będzie NEC z tej samej półki cenowej. Spokojnie ja od kilku dni grzebie na rożnych forach testach zagranicznych i już naprawdę nie wiem co to monitor profesjonalny, co test to co innego, wcale nie jest tak różowo nawet jeśli chodzi o Eizo i Nec, ostatnio żeby było zabawnie w kilku testach pomiędzy NEC PA272W a Eizo CS270 wepchał się LG 27MB85Z. Dziękuje za poświęcony czas:)

Napisano

Mam dobre chody w komputroniku i mają mi podrzucić dwa monitory na próbę przekonam się na wlasnej skórze co i jak :) bo jeśli chodzi o Eizo to tylko przez mastiffa i to wygrzewaniem i kalibracja tak mi poradzono bo inaczej zasadniczo z bad pixelami jak wyjdą może być problem ;)

Napisano

Wtrące się do wątku. I jaki monitor kupiłeś. Też wgryzam się w temat profesjonalnych monitorów i można zgłupieć a wydatek jest dość duży. Złotym środkiem wydaje mi się nec pa272w w cenie eizo cx240. Zawsze to 27 cali i qhd.