Napisano 31 Marzec 200322 l hmmm... czy ktos z forumowiczow zna moze chociaz troszeczke REACTOR\'a? mam ochote zrobic powiewajaca na wietrze flage, przyczepiona w kilku miejscach, jednak niebardzo wiem, jak sie za to zabrac... :| Jest owszem jakis tutek o fladze w katalogu max\'a REACTOR, ale to jest gola scenka bez zadnego opisu, wyjasnien, czy czegokolwiek takiego... :mad: wczesniej kiedys robilem cos takiego za pomoca KelseusCloth, ale teraz mi sie skubany nie chce zainstalowac... :| nie mowiac juz o Stitch\'u... bylbym wdzieczny, gdyby ktokolwiek mnie oswiecil w jaki sposob to zrobic, badz zapodal linka do siakiegos sensownego tutka... pozdroofki
Napisano 1 Kwiecień 200322 l W 3D magazynie nr. 5/2002 jest Turtial \"Animacje ciał miekich\". Przedstawiona jest tam fieranka powiewająca na wietrze przyczepiona w kilku miejscach do karnisza (wszystko za pomocą reaktora). Jak chcesz to moge ci to rzesłać . pisz na emaila jeśli jesteś zainteresowany
Napisano 9 Kwiecień 200321 l Ja bym to zrobił tak. jakiś plane (flaga) z dużą ilością wierzcholków. jakiś slupek żeby się na czymś trzymała ta flaga, nieee. Do tego plana przypisuje modyfokator reactor cloth coś tam , nie pamiętam, później zmniejszam gizmo tego modyfikatora (tzn wierzcholki które leżą wewnątrz gizma będą się zachowywały jak flaga , poza gizmem jak do czegoś przyczepione) Z helpers/reactor chyba tam wybieram CLcoletions (chyba tak) i dodaje tego plana Następnie wybieram RBcoletion i dodaje ten slupek. w utilities/reactor zakladka properties nadaje mase (rurka = 0 co by nigdzie nie spadłe hehe, a tym wierzcholkom tzn fladze np. 2kg) Potem zakladka dispaly / analyze world i pokaże ci się okienko to podglądu i start (klawisz p) potem możesz zrobić update max i wszycho. ufff koniec, jak coś to pytaj. Nara
Napisano 13 Kwiecień 200321 l A ja dla odmiany, żeby trochę zaciemnić obraz powiem, że nie trzeba do tego stosować reactora. Można to zrobić modyfikatorem flex. Całkiem fajne efekty można uzyskać. Pozdrawiam BAcry
Napisano 13 Kwiecień 200321 l Autor zgadza sie... :) wlasnie zaczalem studiowac manuala i znalazlem tam cos takiego... ale i tak juz zrobilem to za pomoca reactora... :) pozdroofki
Napisano 28 Kwiecień 200321 l Alien ja jestem zainteresowany. Mój mail: dibo20@wp.pl (najpierw spakuj zipem :))
Napisano 2 Maj 200321 l Czesc :) Tez mam taki problem, szczegolnie ze pracuje w R3.1, niestety w takim musze bo na uczelni w takim sie uczymy. Moze ktos mi powiedziec jak to w nim zrobic? plz :)))) Tylko jak dla matola krok po kroku, bo za duzo to ja niewiem :) A, jeszcze jedno Allien plz mi tez to wyslij :) lam4@wp.pl PLZ pomocie bo jak nie to ja juz niewiem co zrobie :) Dokladnie to chodzi mi o flage przymocowana na precie w pionie i na poprzeczym u szczytu, takie cus: |xxxxxxx----- x | x fla | x ga | x | x | x | x--------| | | tam gdzie x to jest laczenie z palikami.