Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Witam

Dokupiłem ostatnio ram (2x8GB) , teraz w komputerze są cztery identyczne kości ( ten sam producent itp.) Jednak jest jakby mniej stabilnie, bo w trakcie samego procesu renderowania (wcześniejsze obliczenia światła itp idą bez problemu) max wyłącza się. Czasami pokazuje mi się też windowsowy bluescreen. Pytanie co może być nie tak ? Po wyjęciu ramu wszystko jest ok.

komputer ma 3 lata, więc nie jest zajechany, windows 8 , 3DS 2016, vray 3.1

• Odpowiedzi 5
  • Wyświetleń 1,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Praktycznie na pewno, któraś z nowych kości jest uszkodzona, oddaj je na gwarancji (skoro są w zestawie 2x8gb musisz oddać obie)

Napisano
  • Autor

akurat są osobno, bo w zestawie na agito kosztowały drożej.

sprawdzę osobno i oddam na gwarancji. dzięki za pomoc

a dodatkowe pytanie, ram pobiera jakoś dużo energii ? czy są to ilości nieistotne dla zasilania ?

Napisano

generalnie niestabilna praca kompa i rzucanie blue screenami (jeszcze jak napisales po wlozeniu nowych kosci) to najczesciej jest walniety RAM;

Napisano
  • Autor

jedna z kości jest walnięta bo jak na zmianę je wkładam to na jednej zawsze wywala, co ciekawe diagnostyka windowsa 8 nie wykrywa niczego (polecenie : mdsched).

Jutro wysyłam do agito na wymianę ale jest taki smutny punkt u nich , a nie chciałbym płacić za coś takiego jak będą robić diagnostykę przy pomocy tego samego narzędzia

"Proces gwarancyjny

Może się tak zdarzyć, że reklamacja nie znajdzie potwierdzenia w testach. Wolimy zatem uprzedzić, co w takiej sytuacji. Zastrzegamy sobie bowiem prawo, że koszty transportu i ekspertyz zostaną wtedy przeniesione na Pana. Koszty mogą zostać narzucone przez zewnętrzny serwis gwaranta i są określone w warunkach gwarancji. Gdyby zaszła taka sytuacja, to o ewentualnych kosztach będziemy informować drogą mailową. Wiemy, że ewentualne dodatkowe koszty mogą być niemiłą niespodzianką, dlatego uprzedzamy, że taka sytuacja może mieć miejsce, choć zdarza się to rzadko. "