Napisano 29 Maj 20168 l Cześć Kiedyś widziałem na stronie ze szkoleniami Simona HC tutorial w którym pokazane było użycie proceduralnej mapy tworzącej coś w rodzaju zacieków na modelu. Niestety nie mogę sobie przypomnieć jak się nazywała, może ktoś mógłby mi podpowiedzieć? Nie wiem czy to była mapa 3ds maxa czy Vraya.
Napisano 3 Czerwiec 20168 l Albo jezeli nie chce Ci sie bawic o wiele prostszy richdirt.W sumie to dalej vraydirt ale duzo bardziej rozbudowany i dodatow z presetami.
Napisano 4 Czerwiec 20168 l Dzień dobry .Zwracam sie z prośbą czy w 3d studio można zrobić ścianę z płytek ale żeby było można do każdej płytki wgrać inna texture. Bardzo bym prosił o pomoc lub jeśli mogę to o taka ścianę jako gotowa scenę do edycji . Mam płytki o wymiarze 15 na 15 cm. Bardzo dziękuje za pomoc . mój email [email protected]
Napisano 17 Czerwiec 20168 l jeżeli wymodelujesz sobie płytki osobno to możesz po prostu użyć modyfikacji material by element nadając różne materiały na ten obiekt. Jeżeli chcesz rysować teksturę to albo ręcznie w PS, albo skrypty