Mirrage Posted May 31, 2016 Posted May 31, 2016 (edited) od pewnego czasu bardzo zainteresował mnie temat fluidów w mayji i od wczoraj zacząłem robić sobie poradnik z Pluralsight pt. Simulating a Burning Tree in Maya gdzie od wczoraj męczę się z symulacją ponieważ zupełnie inaczej wygląda u mnie niż u faceta, który jest instruktorem. wrzuciłem screena, na którym idealnie widać różnice między tym co ja mam po lewej a tym co jest u niego po prawej. Na początku robiłem z własnymi ustawieniami żeby uzyskać jednak coś innego lecz efekt był kiepski więc pomyślałem, że to kwestia moich ustawień i zrobiłem poradnik od nowa lecz wygląda ciągle odrażająco mimo identycznych ustawień co na filmiku. Może ktoś ma pomysł co może być przyczyną? To nie jest fumefx tylko zwykle fluidy z Mayji. Jeden 3D kontener + emitowania fluidów z górnych partii drzewa. Scena jest w CM i po odpaleniu jego plików w ustawieniach również były CM więc zakładam, że skala pod względem jednostek jest poprawna. Edited May 31, 2016 by Mirrage
Mirrage Posted June 4, 2016 Author Posted June 4, 2016 To może podbiję temat bo nadal nie rozwiązałem tego problemu.
Recommended Posts