Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Kilka lat temu zrobiłem sobie karasie w wersjach A i B. Teraz mam zdjęcia wręg i próbowałem poprawiać kadłub ale to bez sensu. Robię teraz wnętrze wręga po wrędze i co się da uratować z poszyci to zostanie resztę zrobię od nowa. Mile widziane uwagi bo co kilka głów to nie jedna a człowiek zawsze robi błędy.

• Odpowiedzi 17
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Z oryginalnych instrukcji i zdjęć dużo dokumentacji mi jeszcze brakuje ale może uda mi się wydobyć. Jak dostanę w wersji elektronicznej to udostępnię. Na razie robię zdjęcia telefonem i to troszkę kaszana wychodzi

Napisano

a gdzie masz możliwość dostępu do oryginalnej dokumentacji ? i czy dało by sie jeśli miałbyś takie możliwości prosić się o dokumentacje innych samolotów nie koniecznie polskiej konstrukcji ?

Napisano

To dopiero początki znajomości i nie chcę być nachalny. Może za jakiś czas jak się dobrze poukłada będzie taka możliwość. Teraz to tak trochę konspiracyjnie mam to udostępniane na zasadzie przysługa za przysługę.

Napisano

Wychodzą coraz większe różnice między moją wersją a dostępnymi mi publikacjami mam nadzieję że nie zrobiłem jakiegoś babola

Napisano

Dół centropłata wg mnie nie mógł być po prostej musiał mieć wyrobiony spadek może za tydzień uda mi się znaleźć coś co to wyjaśni. Sprawdzałem wysokość dźwigara, punkty mocowania podłużnic, profil ostatniej wręgi centropłata i wszystko gra a bez wyrobienia spadku poszycie jest załamane.