Napisano 20 Październik 200420 l Witam Wyrenderowalem klatki animacji do .tga i wrzucilem te klatki do premiera. Chcialbym teraz uzyc efektu np. jakiegos przejscia w taki sposob, aby rozciagniety byl on nawielu klatkach a nie tylko miedzy dwiema. Czy mozna to jakos zrobic w premiere? Czy da sie je np. jakos zgrupowac zeby mozna bylo na tej grupie uzyc efektu? Nie chce wczesniej renderowac tych klatek i robic efekt na animacji. Z gory dzieki za odpowiedz. Pozdrawiam.
Napisano 20 Październik 200420 l nie znam sie na premierze- nie wciaga klatek jako sekwencji?;| jesli mozesz to zaznacz wszystkie klatki (tak to sie kiedys robilo) kursorem- tam sa rozne sposoby selekcji materialu i naloz wtedy efekt- chyba tak sie da ps. lepiej zrob to w df albo combustion bedzie Ci latwiej
Napisano 21 Październik 200420 l Autor No wlasnie nie wiem jak je zaznaczyc albo wstawic na sciezke zeby byly jakos polaczone czy zgrupowane. W sumie to juz mnie to męczy troche. Ma ktos jakis pomysl?
Napisano 1 Listopad 200420 l Ja zawsze zrzucam do avika i dopiero nakładam efekt... (jeśli już muszę pracować w Premierce) heh.
Napisano 1 Listopad 200420 l Autor Dobrodziejstwo avika bez kompresji jest wprost nieocenione w moim przypadku. Jakos wczesniej na to nie wpadlem :( Shame on me. Dzieki za pomoc.
Napisano 5 Listopad 200420 l a nie lepiej zakotwiczyć jedną sekwencję w drugiej?? (jeżeli uzywasz AP Pro)
Napisano 7 Listopad 200420 l najlepiej to wsadz to do premiere po dana ilosc klatek zapisz w nieskompresowanym avi a puzneij naloz efekt :) pozdrawiam serdecznie
Napisano 8 Listopad 200420 l ALE PO CO??? po co zapisywać w avi, jeżeli można stworzyć dwie sekwencje, do jednej walimy klatki, a później tą seqence01 dajemy do seqence02 i narzucamy efekt.
Napisano 23 Listopad 200420 l szczerze mowiac nie kumam problemu... 1.przy importoaniu pierwszej odhacz czeby ciagna to jako sekwecje i koniec.. 2.mozesz sobie zaimportowac caly folder wrzucic na time line i zrobic wirtualny klip... czy ba ze nie skumalem problemu..