Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Mam następujący problem, ściągam np materiał ze strony http://www.vray-materials.de, wchodze w maxie w material/map browser, szukam ściągniętego materiału i ładuje go, niestety ładuje się on w postaci samej nazwy materiału tak jak jest na obrazu na przykłądzie Fantasy Water, a pod spodem zrobiony przeze mnie materiał już załadowany jest poprawnie, po rozwinięciu plusikiem. Dodam że sprawdzałem kwestię kompatybilności tego co ściągam z moją wersją vray no i czy ściągnę materiały ze starszej wersji, czy z tej samej co moja to ładuje się tylko nazwa. W czym może tkwić problem?

• Odpowiedzi 3
  • Wyświetleń 950
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

czasami te biblioteki z vray.de są niekompatybilne z jakąś wersją maxa i nie wczytują się poprawnie

Napisano

1. pusta biblioteka

2. Niekompatybilne łatwo sprawdzić masz opcje w material map / browser pokazania materiałów niekompatybilnych

3. Max nie widzi materiałów zapisanych w wersjach wyższych niż posiadana ale o tym informuje

Najlepiej wrzuć dany materiał na forum praktycznie się go sprawdzi

Napisano
  • Autor

Faktycznie, obczajałem wersje Vraya a umknęło mi że te materiały przecież w jakiejś wersji 3ds maxa musiały być zrobione, dzięki