hghormone Napisano 21 Sierpień 2016 Napisano 21 Sierpień 2016 Witam. Tworze sobie model szafek do kuchni i rozdzielam sobie je opcja "Connect". Problem pojawił sie w momencie kiedy zaznaczyłem 2 edge (2xkolor fioletowy) i wybraniu "Connect", pojawia mi się linia, ale nie prosta tylko pod skosem (kolor czarny) , a potrzebuje, żeby była tam linia prosta (kolor czerwony). Może ktoś pomóc ?
Sensej Napisano 21 Sierpień 2016 Napisano 21 Sierpień 2016 Standardowo Connect dzieli na pół chyba że to zmienisz w opcjach connecta, a jak chcesz żeby linia była prosta to po prostu zaznacz vertex, który cię interesuje i go przesuń ręcznie.
hghormone Napisano 21 Sierpień 2016 Autor Napisano 21 Sierpień 2016 Przesunalem ten punkcik i jest ok. A teraz pomaga mi tez opcia Insert Vertex :)
Bielik93 Napisano 22 Sierpień 2016 Napisano 22 Sierpień 2016 Mozesz zaznaczyc edga i przeskalować go w osi z. Ewentualnie w edit poly masz takie pstryczki x y z koło make planar. Pobaw sie nimi i zobacz jak łatwo wszystko się wyrównuje :)
Rekomendowane odpowiedzi