vindykator Napisano 10 Listopad 2016 Napisano 10 Listopad 2016 Mam olbrzymi problem z plamami/przebiciami światła przez stropy budynku. Cały dzień dzisiaj straciłem, ale nie znalazłem czego to wina. Nie jest to o dziwo problem z modelem, nie ma żadnych szpar. Źródłami światła w pomieszczeniach są zwykłe plejny z nadanym materiałem v-ray light mtl. Próbowałem zmieniać na inne rodzaje świateł, ale problemu to nie rozwiązywało. Materiały przypisane v-rayowskie, ściany są zamapowane, próbowałem zmieniać materiały i mapowanie ścian - bez skutku. Tak jak widać na screenach poniżej, problem ujawnia się kiedy odjadę z kamerą na kilkadziesiąt metrów od budynku. Kiedy kamera jest blisko to nie ma ani grama plam. V ray 3.4 max 2016. Screeny z ustawieniami i przedstawiające problem: Plamy: Brak plam na bliskiej kamerze: I gif który idealnie obrazuje jak się czuję po dzisiejszym dniu:
t0m3k Napisano 11 Listopad 2016 Napisano 11 Listopad 2016 wlacz detail enhancement w IR mapie i sprawdz jak wyglada
vindykator Napisano 11 Listopad 2016 Autor Napisano 11 Listopad 2016 wlacz detail enhancement w IR mapie i sprawdz jak wyglada Pomogło, jest o 100 razy lepiej. Dziękuje Ci bardzo za pomoc.
Rekomendowane odpowiedzi