bartb007 Napisano 15 Listopad 2016 Napisano 15 Listopad 2016 Cześć wszystkim, Problem polega na tym, że jak w temacie wersja 3.4 jest dużo wolniejsza od wersji 3.20.02 nie wiem co jest powodem. przeinstalowałem v-ray'a kilka razy i nie mogę znaleźć przyczyny. jedyną różnicą w obu przypadkach jest to, że podczas renderowania w oknie dialogowym pokazuje się ostrzeżenie (na zielono) że niektóre mapy (NormalMap) mogą być niekompatybilne z v-ray'em. czy ktoś z was miał podobny problem. (róznica w czasie jest znacząca - vray 3.2 renderuje w około 2h do 3h a 3.4 w 2 dni ) dzięki za pomoc pozdrawiam btw procesor i5 3447 24gb ram jeśli ta informacja jest komuś potrzebna
vindykator Napisano 15 Listopad 2016 Napisano 15 Listopad 2016 Podaj swój mail to Ci wyśle swoje ustawienia, puścisz na moich ustawieniach i zobaczysz czy jest poprawa.
skalpel3d Napisano 16 Listopad 2016 Napisano 16 Listopad 2016 która faza liczy ci się najdłużej , nie jest to przypadkiem light cache jeśli tak to włącz embree co do ostrzeżeń dotyczących normal bump trzeba je przekonertować na vraynormal i zniknie kłopot
Rekomendowane odpowiedzi