brainster Napisano 19 Listopad 2016 Napisano 19 Listopad 2016 WItam wszystkich, Potrzebuje pomocy z maxem, mianowicie obracanie obiektów na scenie jest prawie niemożliwe za pomocą Alt+ lewy przycisk myszy, działa strasznie wolno i przerywa w przeciwieństwie do narzędzia Orbit SubObject nie wiem co się dzieje, może ktoś miał taki sam problem i zna rozwiązanie jak to naprawić. PC jest dość dobry, karta graficzna to AMD Radeon HD 7800 system to windows 10 (x64) Zmieniałem Display Driver na różne opcje i jest to samo, ogólnie rekomendowany jest Nitrous Direct3D 11 Jakieś pomysły? - - - Połączono posty - - - zapomniałem dopisać, że pracuje na 3ds Max 2016 mam również zainstalowaną wersje 2017 ale jest ten sam problem
brainster Napisano 20 Listopad 2016 Autor Napisano 20 Listopad 2016 Szukałem długo rozwiązania tego problemu niestety bezskutecznie, jedynie co zrobiłem to zmieniłem interakcje myszy na profil Maya. Jeżeli ktoś ma taki sam problem to na tą chwile jest takie rozwiązanie, opcje tą znajdziecie w: Customize -> Preferences ->Interaction Mode i tam trzeba wybrać profil Maya. Teraz obracanie obiektu (a raczej obracanie Viewportu) odbywa się za pomocą Alt + LPM, jak w Maya i działa płynnie. Pozdrawiam
blazejbobek Napisano 20 Listopad 2016 Napisano 20 Listopad 2016 @brainster Domyślnie obracanie viewportu w Maxie to ALT + ŚPM (scroll) Pozdrawiam!
brainster Napisano 21 Listopad 2016 Autor Napisano 21 Listopad 2016 tak masz racje w pierwszym poście źle napisałem, miało być alt +ŚPM
Rekomendowane odpowiedzi