Pavulon 13 Napisano 23 Marzec 2017 Napisano 23 Marzec 2017 Witam, Zalegała mi na półce - taka skrzyneczka :) Linksys - Network Storage System (cisco) Nie do końca wiem, jak sobie z nią poradzić. Czy można to podłączyć do kompa - aby służył jako dodatkowy dysk na potrzeby archiwum, mniej potrzebnych danych, itp? Na tą chwilę siedzi w niej jeden dysk, podłączyłem do sieci i nie wiem jak podłączyć się do niej? Może ktoś pomoże? :) Z góry dzięki.
wujek_kane Napisano 23 Marzec 2017 Napisano 23 Marzec 2017 A miałeś toto wcześniej skonfigurowane i podłączone do sieci?
Pavulon 13 Napisano 23 Marzec 2017 Autor Napisano 23 Marzec 2017 Było kiedyś skonfigurowane i działało nawet jako zewnętrzny serwer. Ale było to na innym kompie
t0m3k Napisano 23 Marzec 2017 Napisano 23 Marzec 2017 przeskanuj siec, powinien sie pokazac jako urzadzenie sieciowe. sproboj sie polaczyc uzywajac przegladarki internetowej, wpisz IP albo nazwe urzadzenia. IP powinieneś latwo znalezc na router'ze. jesli znasz haslo to po polaczeniu mozesz naped zmapowac do systemu i uzywac go jako dodatkowy dysk. rzuc tez okiem na http://downloads.linksys.com/downloads/userguide/1224638534997/NAS200_V10_UG_B-WEB.pdf na drugiej stronie PDFa jest opisane jak zresetowac ustawienia sieciowe i haslo
Rekomendowane odpowiedzi