Napisano 4 Kwiecień 20177 l Witam Was, Mam pytanie, które już od jakiegoś czasu mnie nurtuje. Chodzi o to, że projektuję w Archicadzie wnętrze, potem zapisuję je w rozszerzeniu maxa i w maxie je wykańczam, daję dodatki meble itp. Teraz pytanie, czy istnieje możliwość nadpisania tego projektu jeżeli dajmy na to w archicadzie coś się pozmienia i będę chciała, żeby po zapisaniu w maxie projekt miał wszystkie dotychczasowe zmieny plus nadpisze rzeczy z archi. Byłoby to dla mnie bardzo przydatne i będę wdzięczna za Waszą pomoc ! :) Pozdrawiam!
Napisano 20 Kwiecień 20177 l chyba nie ma takiej możliwości (albo jej nie znam). Możesz wyexportować z archi tylko to co się zmieniło i podmienić tylko ten fragment w maxie. Najprostsze co mi przychodzi do głowy. poza tym zazwyczaj geometria z archi nie jest najlepsza i czesto lepiej/ łatwiej przemodelować to szybko w maxie niż się męczyć. Zależy jakie zmiany masz na myśli ale znając wymiary/ odległości o jakie przesuwasz elementy/ co usuwasz czy dodajesz nie powinno być problemu szybko dodać w bezpośrednio w maxie nie bawiąc się geometrią z archi.