kluner Napisano 5 Kwiecień 2017 Napisano 5 Kwiecień 2017 Witam wszystkich Niedawno kupiłem komputer stacjonarny - wcześniej 3ds maxem bawiłem się na laptopie. Sam rendering jest dużo szybszy (aczkolwiek myślałem, że będzie większa różnica), ale jeśli chodzi o poruszanie się w viewporcie to laptop wręcz niszczy stacjonarny pod względem wydajności. Nie wiem czym to jest spowodowane. Przy 5mln poligonów na stacjonarnym nie mogę zrobić już praktycznie nic - na laptopie sceny w których było po 10mln+ poligonów chodziły wolno, ale dało się jeszcze coś zrobić. Wersja 3ds max: 2016 Stacjonarny: procesot i7-700 nvidia gtx1060 3gb 8gb ram Laptop: procesor i5-500 nvidia gtx 660M 8GB ram Będę wdzięczny za pomoc, Pozdrawiam
mitic Napisano 5 Kwiecień 2017 Napisano 5 Kwiecień 2017 Witam wszystkich Niedawno kupiłem komputer stacjonarny - wcześniej 3ds maxem bawiłem się na laptopie. Sam rendering jest dużo szybszy (aczkolwiek myślałem, że będzie większa różnica), ale jeśli chodzi o poruszanie się w viewporcie to laptop wręcz niszczy stacjonarny pod względem wydajności. Nie wiem czym to jest spowodowane. Przy 5mln poligonów na stacjonarnym nie mogę zrobić już praktycznie nic - na laptopie sceny w których było po 10mln+ poligonów chodziły wolno, ale dało się jeszcze coś zrobić. Wersja 3ds max: 2016 Stacjonarny: procesot i7-700 nvidia gtx1060 3gb 8gb ram Laptop: procesor i5-500 nvidia gtx 660M 8GB ram Będę wdzięczny za pomoc, Pozdrawiam Patrzyłeś na mój temat zaraz pod Twoim? Jak nie to zapraszam prześledzić, bo sprawa wydaje się podobna.
Rekomendowane odpowiedzi