Napisano 9 Maj 20177 l Hej wszystkim. jako że php jest dla mnie dość 'tajemniczy' (prędzej ogarnę C#) chciałbym prosić o pomoc w odpaleniu (czy tez powiązaniu go z kodem HTML) skryptu. Swego czasu robiłem komus stronę WWW i teraz zaszła potrzeba ... dodania tam widoku z kamery internetowej, na stronie innej osoby. Problem w tym, że kamerka zapisuje obraz co 5 - 10 min. zmieniając nazwę pliku :/ Od gościa, który ma to u siebie odpalone dostałem skrypt do wkomponowania w stronę i za Chiny nie mogę tego ogarnąć :/ Poniżej skrypt. Załączam go do strony w formie: Pytanie, jak mam ten skrypt wywołać gdzieś w treści strony, żeby wstawic "aktualne" zdjęcie jako fotę na stronie ? Ogólnie "link" mi na stronę wstawia bo mam białe pole do kliknięcia, ale foty nie chce wkleić :/ Treść skryptu PHP function get_last_filename() { $filenames = get_filenames();$last_filename = end($filenames);reset($filenames);return $last_filename;}; function get_filenames() {$webcam_dir = '';$filenames = array();foreach (glob($webcam_dir . 'P*.jpg') as $path) {array_push($filenames, basename($path));}foreach ($filenames as $file){ if (time()-filemtime($file) > 3600) {unlink($file);}}return $filenames;}; $webcam_url = '';$initial_image_url = $webcam_url . 'http://adresStronyWWW.pl/' . get_last_filename(); echo '';?>
Napisano 9 Maj 20177 l a sprawdzales w inspektorze co Ci wkleja w miejsce: initial_image_url - moze ta zmienna sie generuje nieprawidlowo
Napisano 9 Maj 20177 l Autor No właśnie nic mi tam nie wstawia - podejżewam że to przez to że może jakos "źle" próbuję wywałać tę zmienna w znaczniach po url=" ' . $initial_image_url . ' " :/
Napisano 9 Maj 20177 l aha, czaje. php wykonuje sie na serwerze wiec plik musi byc zwrocony przez server. Nie bardzo wiem w czym problem - jezeli link do php otwiera zakladke wygenerowaa w calosci z php to sie wykona. Jezeli wywolujesz to ad-hoc lub czesc skryptu jest czescia dokumentu to ta czesc sie nie wykona, bo nie wykonuje sie po stronie klienta - php wymaga przeslania na serwer, przetworzenia i zwrocenia - w ten sposob 'wykonujesz' kod w php.
Napisano 9 Maj 20177 l Autor No ok ... to w jaki sposób mam ten skrypt wykonac tak, aby jego wynik pojawił się w odpowiednim miejscu strony jako ? Bo nie czaje ... Czy mam zrobić pustą stronę tylko z tym kodem dodanym ? Czyli robię na stronie link, do pliku HTML w którym jest tylko ten skrypt ?
Napisano 9 Maj 20177 l niestety nie bardzo mam czas pomoc. Moze poszukaj kogos kto Ci polaczy js'a z php albo przeladowuj ta czesc strony, by skrypt wykonal sie na serwerze