szajer19 Napisano 25 Czerwiec 2017 Napisano 25 Czerwiec 2017 Witam! Pomyślałem ,że dopytam ludzi obeznanych w temacie. Jakie macie sposoby na dopasowanie wymiarów materiału do avataru. Przykład: Mam podłokietnik od sofy przygotowany w 3ds Max, i jak go wrzucam do MD, żeby go sobie obłożyć materiałem. to trochę ciężko jest tak na oko dopasować rozmiary. Wcześniej jak tworzyłem box to na kartce spisywałem sobie wymiary, i na tej podstawie tworzyłem materiał w MD. Ale szybko stwierdziłem ,że to nie zbyt dobre rozwiązanie Wiem ,że w 3ds Max mozna rowniez robić zaawansowane materiały z uzyciem cloth m. Ale poza tutorialami zasłon i poduszek, to nic konkretnego nie znalazłem. Ktoś może polecić jakiś nawet płatny kurs zaawansowanych narzędzi w cloth m. Z góry dzięki za pomoc.
mitic Napisano 15 Lipiec 2017 Napisano 15 Lipiec 2017 MD ma znacznie bardziej zaawansowane funkcje w porównaniu do maxowego cloth. są tutoriale do jednego i drugiego. Jak chcesz nie na oko albo bez mierzenia dobrać wymiar? albo jedno albo drugie..
Rekomendowane odpowiedzi