nama Napisano 28 Lipiec 2017 Napisano 28 Lipiec 2017 (edytowane) Nie wiem czy jest się czym chwalić. Ale pokażę swoją pierwszą wizualizację. max+vray+ps Edytowane 28 Lipiec 2017 przez nama
illusion Napisano 9 Sierpień 2017 Napisano 9 Sierpień 2017 Jak dla mnie bomba. Brakuje może jakichś klamek w oknach i byłby komplet. Te ostatnie krzesła nieco kanciaste. Tak trzymać.
keajra Napisano 10 Sierpień 2017 Napisano 10 Sierpień 2017 Pierwsza wizualizacja? Nie wiem jak bardzo vray sie rozwinal ale za moich czasow (vray 1.6 etc) aby takie swiatlo osiagnac i materialy trzeba bylo miec mega skilla. Vray teraz daje takie efekty z defaulta? Ogolnie bardzo dobra wizka - szczegolnie jak na pierwsza, ale rozdzielczosc tekstury podlogi to nawet do dzisiejszych gier AAA by bylaby za mala :) Pozdrawiam!
skalpel3d Napisano 22 Sierpień 2017 Napisano 22 Sierpień 2017 Ładnie jak na pierwsza wizualizację jak poprawisz niektóre elementy będą naprawdę fajne wizki -powstają ci nieładne efekty ząbkowania i czarne obwódki na lampie sufitowej i na żaluzjach okiennych zapewne wyłączony sub pixel mapping i za mocny filtr aa w stosunku do mocy światła -podłoga jest po prostu nieładna zaprzyjaźnij się z floor generatorem i multitekstura do niego, a jeśli nie chcesz robić modelami to nie używaj tekstur kiepskiej jakości dobrze aby taka tekstura miała przynajmniej rozdzielczość 2048x 2048 i ładnie dawała się powielać bez efektu kafelkowania warto jak nie masz pewności sprawdzić czy w photoschoopie z jakiejś tektury uda cisie z robić ładna dużą płachtę na większy obszar -tło za oknem całkowicie nie pasuje ani tonacja kolorystyczna ani mocą światła do tego jakie masz światło we wnętrzu wpadające z dworu. Warto się pobawić prawdziwym aparatem fotograficznym będziesz mieć leprze podejscie do parametrów kamery i ustawiania światła
nama Napisano 25 Październik 2018 Autor Napisano 25 Październik 2018 (edytowane) Po długiej przewie, wreszcie mogłem powrócić do dalszej pracy w maxie. Podsyłam ostatnią wizualizację. Po za nędznymi teksturami puf niby jest ok ale jednak coś nie gra. Na tej scenie będę trochę pracował z innym układami także z góry dziękuję za uwagi. max+vray+ps Edytowane 25 Październik 2018 przez nama
Rekomendowane odpowiedzi