Napisano 28 Lipiec 20177 l Nie wiem czy jest się czym chwalić. Ale pokażę swoją pierwszą wizualizację. max+vray+ps Edytowane 28 Lipiec 20177 l przez nama
Napisano 9 Sierpień 20177 l Jak dla mnie bomba. Brakuje może jakichś klamek w oknach i byłby komplet. Te ostatnie krzesła nieco kanciaste. Tak trzymać.
Napisano 10 Sierpień 20177 l Pierwsza wizualizacja? Nie wiem jak bardzo vray sie rozwinal ale za moich czasow (vray 1.6 etc) aby takie swiatlo osiagnac i materialy trzeba bylo miec mega skilla. Vray teraz daje takie efekty z defaulta? Ogolnie bardzo dobra wizka - szczegolnie jak na pierwsza, ale rozdzielczosc tekstury podlogi to nawet do dzisiejszych gier AAA by bylaby za mala :) Pozdrawiam!
Napisano 22 Sierpień 20177 l Ładnie jak na pierwsza wizualizację jak poprawisz niektóre elementy będą naprawdę fajne wizki -powstają ci nieładne efekty ząbkowania i czarne obwódki na lampie sufitowej i na żaluzjach okiennych zapewne wyłączony sub pixel mapping i za mocny filtr aa w stosunku do mocy światła -podłoga jest po prostu nieładna zaprzyjaźnij się z floor generatorem i multitekstura do niego, a jeśli nie chcesz robić modelami to nie używaj tekstur kiepskiej jakości dobrze aby taka tekstura miała przynajmniej rozdzielczość 2048x 2048 i ładnie dawała się powielać bez efektu kafelkowania warto jak nie masz pewności sprawdzić czy w photoschoopie z jakiejś tektury uda cisie z robić ładna dużą płachtę na większy obszar -tło za oknem całkowicie nie pasuje ani tonacja kolorystyczna ani mocą światła do tego jakie masz światło we wnętrzu wpadające z dworu. Warto się pobawić prawdziwym aparatem fotograficznym będziesz mieć leprze podejscie do parametrów kamery i ustawiania światła
Napisano 25 Październik 20186 l Autor Po długiej przewie, wreszcie mogłem powrócić do dalszej pracy w maxie. Podsyłam ostatnią wizualizację. Po za nędznymi teksturami puf niby jest ok ale jednak coś nie gra. Na tej scenie będę trochę pracował z innym układami także z góry dziękuję za uwagi. max+vray+ps Edytowane 25 Październik 20186 l przez nama