adarch Napisano 29 Sierpień 2017 Napisano 29 Sierpień 2017 Witam, Chciałam Was prosić o pomoc, bo może ktoś akurat się z tym spotkał. Co prawda pytanie tyczy się w dużej mierze archicada, ale może akurat. Problem polega na tym, że nie da się wyeksportować pliku do maxa. Wcześniej wszystko szło ok, potem wprowadziłam kilka zmian i nagle nie da się wyeksportować. Pojawia się komunikat: Warning! Cannot write output file. Myślę, że coś jest z plikiem... bo jak otwarłam nowy plik to się dało. Przerzucałam już model do nowego pliku ale dalej nic... już nie wiem... dlatego zwracam się do Was. Z góry dzięki :) pzdr
skalpel3d Napisano 29 Sierpień 2017 Napisano 29 Sierpień 2017 Archicad takie komunikat wyrzuca jeśli projekt zapisujesz do 3ds w dwóch przypadkach np modele mają za dużo poly albo jeśli np dodawałaś jakieś zewnętrzne pliki graficzne np obrazki do ramek itp a których on nie widzi tak jak swoje tekstury
adarch Napisano 8 Październik 2017 Autor Napisano 8 Październik 2017 Kurcze... to jest w sumie prosty domek, nie mam w nim jakiś skomplikowanych elementów... plików graficznych nie wrzucałam wogóle : juz nie wiem co z tym zrobić bo teraz jak zaeksportowałam do skp. to zaś max mi nie chce odpalić tego.. nie wiem w jakim formacie to zapisać zeby poszlo kurcze
adarch Napisano 8 Październik 2017 Autor Napisano 8 Październik 2017 ej dobra racja, miałam drzewa... one zamuliły:) ale kurcze aż tak :o w każdym razie skasowałam drzewa i działa! dziękuję bardzo ! :)
Rekomendowane odpowiedzi